Van Depreminde Yıkılan Safa Apartmanı'yla İlgili Dava Ertelendi

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği Safa Apartmanı'nın sahibi Nezir Baş'ın tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi.

VAN 16.09.2013 16:54:27 0
Van Depreminde Yıkılan Safa Apartmanı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği Safa Apartmanı'nın sahibi Nezir Baş'ın tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi. 

 Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına sağlık sorunları nedeniyle ilk duruşmada serbest bırakılan Nezir Baş ile müştekiler katılmadı. Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Mustafa Aladağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden sonra Van'a yaptığı bir ziyaret sırasında 'Safa Apartmanı'nda kolon kesildiği' yönünde bir konuşma yaptığını öne sürerek, mahkemenin Başbakanlık'tan bu konuda herhangi bir evrak ya da bilgi olup olmadığının sorulmasını talep etti. 

 Mahkeme heyeti ise müşteki vekili Aladağ'ın talebinin reddine, dosyanın Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden seçilecek en az doçent düzeyinde uzman hukukçu, mimar ve mühendis bilirkişi heyetlerine 'kusur durumu yönünden rapor aldırılması' amacıyla Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek, dosyadaki eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.