Van Denizi Su Sporları Festivali başladı

Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Van Denizi Su Sporları Festivali’ başladı.

VAN 26.08.2017 21:16:27 0
Van Denizi Su Sporları Festivali başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü’nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Van Denizi Su Sporları Festivali’ Edremit-Gebze Su Sporları Merkez’inde başladı.

Edremit ilçesindeki su sporları merkezinde 2 gün sürecek festivale gelen 350 sporcu, kano, kürek ve yelken yarışmalarına katılacak. Ayrıca halka açık su yüzme yarışları, dragon, plaj voleybolu ve futbolunda ise 400 kişi yarışacak.

9 ilden 70’e yakın sporcuyu kano yarışları için Van’a getirmekte öncülük eden Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, “9 ilden 14 tane kulübümüz 70’e yakın sporcumuz burada. Yönetim kurulu toplantımızda Van’daki sporcumuz, nasıl Eskişehir’e geliyorsa, bizlerde Van’a gideceğiz dedik. Bunun için özellikle Sakarya’dan, İstanbul’dan, Kocaeli’nden, Trabzon’dan, Artvin’den gelen sporcularımıza ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlerin kötü alışkanlıktan kurtulması adına bu tür etkinliklerin öneminden bahseden Vali Yardımcısı Sinan Aslan ise “Sporun yaygınlaşması özellikle bölgemize ayrı bir önem taşımaktadır. Velev ki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve terör belasından uzak tutmaktadır.  Bu tarz festivaller Van’ımızın, doğumuzun terörle gündeme gelmekten ziyade gençlerimizle adını duyurmaktadır. İlimizde ve bölgemizde düzenlenen benzer festivaller toplumsal ayrıştırmalar üzerinden oluşturulan algıları da bertaraf etmektedir. Her kesimden vatandaşımızın katılımıyla milli birlik ve beraberliğimize en güzel şekilde hizmet etmektedir.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen su sporları yarışıyla ilgili bilgi veren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da festivalin dolu dolu geçeceğini belirterek, “Bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Van Denizi Su Sporları Festivalimizde 20 vilayetten 350 sporcumuzun katılıyor. Kano, kürek ve yelken yarışmalarımızla devam edecek. Yine halka yönelik açık su yüzme yarışları, küçük çocuklarımız için havuzda yüzme yarışları, plaj voleybolu ve futbolu, kurumlar arası dragon yarışlarıyla festivalimiz dolu dolu olacak. Bütün Vanlı hemşerilerimizi bu faaliyetlere katılmaya ve bu faaliyetlerden istifade etmeye davet ediyorum.” diye konuştu.