Van'daki çocuk istismarcısına rekor ceza!

Van’da da son dönemlerde zaman zaman yaşanan vakalarla ilgili yargı en sert yaptırımları uygularken bunun sonuncusu 2014 yılında yaşanan bir vaka ile ilgili oldu.

VAN 27.12.2018 15:59:44 0
Van'daki çocuk istismarcısına rekor ceza!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son zamanlarda sayısı artan cinsel istismar vakaları ağır cezalarla karşılık bulmaya devam ediyor.

Şehrivan Gazetesi'nden Meral Yıldız'ın özel haberine göre: Van’da da son dönemlerde zaman zaman yaşanan vakalarla ilgili yargı en sert yaptırımları uygularken bunun sonuncusu 2014 yılında yaşanan bir vaka ile ilgili oldu. Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’na bağlı Hafıziye Mahallesinde 2 Haziran 2014 tarihinde yaşları 7, 8, 10 ve 11 olan 4 kız çocuğuna istismarda bulunan K.A. “Cinsel İstismar suçundan” 63 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 2 Haziran 2014 yılında Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’na bağlı Hafıziye Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, oyun oynamak için evlerine yakın bir parka giden 2 kız çocuğunun yanına giden K.A., çocuklara para vereceklerini söyleyip parka yakın inşaat halindeki bir binaya götürdü. K.A.’nın kız çocuklarının üzerindeki elbiseleri çıkarttıktan sonra kendi üzerlerindeki elbiseleri çıkardı. Kız çocuklarının karşı çıkması üzerine saldırgan ve ismi öğrenilemeyen başka bir şahıs çocuklara şiddet uyguladı. Daha sonra kız çocuklarına istismarda bulunan 2 kişi binada kalırken, 2 kız çocuğu olay yerinden kaçarak yaşadıkları dehşet anlarını ailelerine anlattı. Yaşanan olayın ardından yaklaşık 3 ay sonra K.A.’nın yine aynı şekilde sokakta karşılaştığı 8 yaşındaki H.K.’yi yanına çağırarak “Gel sana para vereceğim. Birlikte bir yere gidip gelelim. Ben doktorum sana iğne yapayım” dedi. H.K. bunun üzerine koşarak evine gitti. Ve yaşadıklarını annesine anlattı. Olaydan bir gün sonra yine sabah saatlerinde marketten evine giden E.T.’yi durduran şahıs: “Gel sana para vereyim, çikolata alalım, bakkal burada gel oraya gidelim” dedi. E.T. ise evine doğru koşmaya başladı. K.A.’nın E.T.’yi taciz ettiğini gören bir vatandaş ise şahsı etkisiz hale getirerek kolluk güçlerine teslim etti.

ÇOCUKLARIN ÇEM’DE BEYANLARI ALINDI

Olayın ardından kız çocukları polis ve psikolog gözleminde Çocuk İzleme Merkezinde (ÇEM) beyanları alındı. Çocuklar beyanlarında K.A. ve Ufuk isimli şahsın kendilerini boş bir binaya götürüp üzerlerindeki kıyafetleri çıkardıklarını ve olayın ardından binadan katıklarını beyan etti. Çocuklardan İ.İ. “Benim bacak arasındaki organıma pipisiyle dokundu ve içine şoktu. Benim canını acıdı. Daha sonra şahıslar bizi bıraktılar ve orada uykuya daldılar. Daha sonra oradan kaçtık.” beyanında bulundu.

CEBİR VE ŞİDDET KULLANARAK İSTİSMAR ETTİ

Yaşanan olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu davası açıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan K.A. “Çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan” tutuklanarak cezaevine gönderildi. K.A.’nın yargılanmasına Van 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Karar duruşmasında mahkeme savcısı mütalaasını tekrarlayarak, sanığın çocuklara karşı hile kullanmak suretiyle cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılmak ve cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, K.A.’nın ve Ufuk isimli şahıs ile birlikte cebir kullanan sanığın eylemi nedeniyle mağdurların beden ve ruh sağlıklarının kalıcı olarak bozulduğu, yine sanık ve U. isimli şahsın yaşları 5-6 aralığında olan mağdurlara para vereceklerini söyleyerek bulundukları parktan inşaat alanına götürmeleri, nedeniyle de sanığın 'üzerine atılı cebir ve hile kullanmak suretiyle birden fazla kişi ile birlikte çocuğa karşı cinsel amaçla hürriyeti tahdit suçunu işlediği, nitekim sanığın tahdit eyleminin cinsel istismar boyutunu aşar nitelikte olduğu ve ayrıca bu suçtan da mağdur sayısınca cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaanın tekrarlanmasının ardından mahkeme heyeti K.A.’nın “Cinsel İstismar Suçundan” 63 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.