Van'da, yamaç paraşütü yarışması düzenlenecek

Van Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde Türkiye'den ve yurtdışından bir çok yamaç paraşütçüsü yarışmak için Van'a geliyor. 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada dereceye girenlere ödüller verile

VAN 28.04.2022 18:10:58 0
Van'da, yamaç paraşütü yarışması düzenlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Van Sportif Havacılık Kulübünün ortak organizasyonunda yamaç paraşütü yarışması yapılacak. İklimi, dağları ve tepeleri ile yamaç paraşütü tutkunlarının yeni adresi olan Van, yüzlerce yamaç paraşütü pilotunu 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında ağırlayacak. Tuşba ilçesine bağlı Ayanıs mahallesinde gerçekleştirilecek yarışma renkli ve heyecanlı anlara sahne olacak.

   Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan onaylı olan yarışma, THSF yamaç paraşütü mesafe yarışmaları talimatnamesine de uygun olarak organize edilecek. Yarışmada federasyondan yetkililer de yer alacak.

   Kentin tanıtımına katkı sağlamak için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yarışma ile sporcuların gelişiminin yanında bölgede bulunan uçuş yerlerinin yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması da amaçlanıyor.

   Ayrıca yarışmaya katılmak isteyenlerin, yarışma detaylarına https://www.thsf.org.tr/tr/faaliyet-takvimi/turkiye-yamac-parasutu-hedef-sampiyonasi-van-yarismasi-VANHDF2022 adresinden ulaşılabileceği açıklandı.