Van'da toplu taşımaya zam kesinleşti

Van'da toplu ulaşıma yüzde 30 ile yüzde 50 oranında zam yapıldı. Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın girişimleri sonrası toplu taşımaya zam geldi.

VAN 13.01.2022 11:01:15 0
Van'da toplu taşımaya zam kesinleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yapılan toplantılar sonrası Van'da toplu taşımaya yüzde 30 ile yüzde 50 oranında yapılan zam kesinleşti. Toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam tarifesi dünden itibaren uygulanmaya başladı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantı sonrası kesinleşti.

Yapılan toplantı sonrası daha önce 3 TL olan şehir içi tam ücreti, yüzde 33'lük zam ile 4 TL'ye çıkarılırken, 2 TL olan şehir içi öğrenci fiyatı ise yüzde 50'lik zam ile 3 TL çıkarıldı.

Daha önce Kampüs için 3 TL olan tam ücret, yüzde 50'lik zam ile 4,5 TL olurken, Kampüs öğrenci ise 2,5 TL'den yüzde 40'lık zam ile 3,5 TL'ye çıkarıldı. F Tipi Cezaevi için daha önce uygulanan 3 TL'lik ücret ise, bundan sonraki süreçte yüzde 117'lik zam ile 6,5 TL'ye çıkarıldı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, akaryakıt artışı ve girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Başkan Tuğrul, gelinen noktada sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, şoför esnafını ve vatandaşı düşünerek bir karar aldıklarını vurguladı.

Başkan Tuğrul, son dönemde benzin ve motorine gelen zamların şoför esnafını çok fazla zorladığını ve bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Tuğrul, artan masrafların ve mevcut dolmuş fiyatının esnafı kurtarmadığını, bu nedenle dolmuş fiyatlarında artış yaptıklarını söyledi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz