Van'da öğrencilerin belediye otobüsüne ücretsiz binmesine simsar engeli! (VİDEO HABER)

Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim gören öğrencileri sınav süresince ücretsiz olarak taşıyan Van Büyükşehir Belediyesi otobüslerine öğrencilerin binmesine engel olan simsar hakkında işlem başlatıldı.

VAN 12.01.2020 11:22:41 0
Van'da öğrencilerin belediye otobüsüne ücretsiz binmesine simsar engeli! (VİDEO HABER)
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenim gören öğrencileri sınav süresince ücretsiz olarak taşımaya başladı.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde final sınavlarından dolayı yaşanan öğrenci yoğunluğu, belediyeyi harekete geçirdi. Bu kapsamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatıyla belediyeye ait otobüsler, final ve bütünleme sınav maratonu süresince öğrencileri ücretsiz olarak taşımaya başladı. Sınava gidecek olan öğrenciler, öğrenci kartlarını göstermek suretiyle ücretsiz olarak yolculuk yapmaya başladı. Ayrıca sınav süresince İskele Caddesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünden de kampüse 10 dakikada bir ek otobüs seferleri düzenleniyor.

anne porno


SİMSAR OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜ VE ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde final sınavları süresince mağduriyet yaşanmaması için Van Büyükşehir Belediyesi otobüsleri tarafından, üniversite öğrencilerinin kampüse ücretsiz taşınmasına M Plakalı Minibüs simsarı engel olmak istedi.


Simsar tarafından belediye otobüslerine binmesi engellenen öğrenciler, M plakalı minibüs durağında uzun kuyruklar oluşturdu.


Simsar, bir yandan öğrencilere otobüse binmemeleri için gözdağı verirken, diğer yandan da durakta öğrencilerin binmesini bekleyen otobüs şoförünü camını kırmakla tehdit etti.
Belediye yönetimine de ağır küfürler eden simsar adeta terör estirdi.


SİMSAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI
Otobüs durağında öğrencilerin belediye otobüslerine ücretsiz binmelerine engel olan, otobüs şoförünü tehdit eden ve Van Büyükşehir Belediye yönetimine küfür ederek terör estiren simsar hakkında yasal işlem başlatıldı.


ÖĞRENCİLER HAKLARINA SAHİP ÇIKMALI
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından final ve bütünleme sınavları süresince üniversite öğrencilerinin şehirden üniversiteye, üniversiteden şehre ücretsiz taşıma desteği veriliyor. Ücretsiz taşıma desteği öğrencilerin sınavlara zamanında yetişmelerini sağlıyor.
Öğrencilerinin ücr encilerinin ücretsiz ot etsiz otobüse binmesine simsar engeli obüse binmesine simsar engeli

Öğrencilerin kendilerine verilen ve simsarlar tarafından engel olunmak istenen ücretsiz ulaşım desteği hakkına sahip çıkması büyük önem taşıyor.


ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞIMA HİZMETİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDİYOR
Van Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin vermiş olduğu ücretsiz taşıma hizmetinden, final ve bütünleme sınav maratonu süresince üniversite öğrencilerinin güvenli bir şekilde yararlanabilmeleri için, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerekli tüm tedbirler alındı.


Kaynak: Van Postası Gazetesi