Van'da "Necmettin Erbakan Umut Ormanı" kampanyası başlatıldı

Saadet Partisi Van İl Kadın Kolları Başkanlığı, Van’da, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Umut Ormanı" kampanyası başlatıldığını açıkladı. Parti binasında konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çakı

VAN 27.11.2021 17:58:04 0
Van'da "Necmettin Erbakan Umut Ormanı" kampanyası başlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Saadet Partisi Kadın Kolları'nın öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye genelinde fidan kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çakır, herkesi fidan bağışlamaya davet etti.

Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında ciddi boyutta orman yangınları, sel, deprem ve benzeri doğal afetlerin yaşandığına dikkat çeken bulunan Saadet Partisi Van İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çakır, doğa üzerinde meydana gelen tahribatın, açılan yaranın gittikçe derinleştiğini, çocuklar, kadınların ve gençlerin umudunu kaybettiğini ifade etti.

“GÜNLERCE SÜREN YANGINLAR KARŞISINDA ADETA CİĞERLERİMİZ YANDI”

Ülke olarak son yıllarda ve özellikle son birkaç aydır yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle vatandaşların ciddi sıkıntılar çektiğini belirten Çakır, “Ekonomik sıkıntıların yanında son zamanlarda artan, özellikle çocuklarımız ve kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet, cinsel istismar, öldürülme vakaları toplumumuzda infial derecesine gelmiştir. Tüm bunların yanında ülkemizin çevresi ve havası kirlenmekte her geçen gün doğal kaynaklarımız ve bitkisel çeşitliliğimiz azalmaktadır. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında da ciddi boyutta orman yangınları sel ve depremler ve benzeri doğal afetler yaşadık. Günlerce süren yangınlar karşısında adeta ciğerlerimiz yandı. Bununla birlikte, yine ülkemiz, yıllardır, bir grup şirketin çıkarları için, beton uğruna; büyük bir yeşil alan kaybına uğradı. Doğa üzerinde meydana gelen tahribat, açılan yara gittikçe derinleşti, ülkemiz çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimizin umudunu kaybettiği bir ülke haline geldi. Ancak biz bu yarayı, birlikte sarabileceğimize, doğayı hep birlikte yeniden onarabileceğimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize yaşanabilir bir Türkiye bırakabileceğimize inanıyoruz. Yanan ormanlarımızı, mahvedilen doğayı; hep birlikte yeniden yeşerteceğimizi umut ediyoruz” dedi.

“YEŞİL TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kuracakları Necmettin Erbakan -Umut Ormanı ile yarınlara daha güzel bir ülke bırakacaklarını belirten Çakır, “Bu farkındalıkla, Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, kurmak istediğimiz, Necmettin Erbakan -Umut Ormanı ile doğamızda ve sosyal hayatımızda kaybettiğimiz değerleri el birliği ile yeniden kazanacağımıza ve böylelikle yarınlara daha güzel bir ülke bırakacağımıza inanıyoruz. Üzerinde yaşadığımız bu dünya, Allah’ın bize emanetidir. İnancımız ve medeniyetimiz bize, “emanete sahip çıkma sorumluluğunu” yüklemiştir. “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikiniz” diyen Peygamberimizin izinde, hem emanete sahip çıkarak doğayı ve çevreyi korumak, hem de bizden sonraki nesillere bırakacağımız daha Yaşanabilir Türkiye için canla başla çalışıyoruz. Betona kurban edilen doğayı; hep birlikte yeniden yeşerteceğimizi umut ediyor, yeşil Türkiye için çalışıyoruz. Kadınların, toplumun her alanında çalışan, düşünen, öğreten, iyileştiren, güzelleştiren olduğunu biliyor; her kadının huzur içerisinde yaşadığı günleri umut ediyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur içerisinde yaşadığı güvenli Türkiye için çalışıyoruz” diye konuştu.

“DİKECEĞİMİZ HER BİR FİDAN, ELİMİZDEKİ UMUTTUR”

Her işçinin hakkını tam ve zamanında aldığı bir ülke umut ettiklerini ve kazanan Türkiye için çalıştıklarını ifade eden Çakır, “Gençlerimizin “yarın ne olacak?” endişesini taşımadığı, geleceğe güvenle baktığı günleri umut ediyor, büyüyen Türkiye için çalışıyoruz. Çiftçimizin sevgi ve emek ile ekip biçtiği, hakkını aldığı bir ülke umut ediyor, üreten Türkiye için çalışıyoruz. Çocuklarımızın eğitim ve sağlık hizmetlerine eşit şartlarda ulaştığı dünya ile rekabet eden güçlü Türkiye için çalışıyoruz. Engellilerimize onurlu yaşam şartlarının sağlandığı, kerim Türkiye için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın korunup kollandığı, muhtaç olmadan yaşadığı şefkatli Türkiye için çalışıyoruz. Ülkemizde kaybolan adaleti; birlikte, yeniden tesis edeceğimizi umut ediyor, adil Türkiye için çalışıyoruz. Herkesin doyduğu, yüzlerin güldüğü bir ülke umut ediyor, mutlu Türkiye için çalışıyoruz. Bu sebeple, kaybettiğimiz değerleri ve güzellikleri tekrar kazanma umudumuzu; ülkemiz genelinde başlattığımız “fidan bağışı kampanyasıyla” kuracağımız, “Necmettin Erbakan -Umut Ormanın” da yeniden yeşertebileceğimizi ifade ediyoruz. Unutmayalım ki, dikeceğimiz her bir fidan, elimizdeki umuttur. Adalet için, huzur için, gelecek için, ülkemiz için, “Umut Elimizde Yeşerecek!” diyoruz. Bütün vatandaşlarımızı “Necmettin Erbakan- Umut Ormanı”na birer fidan bağışlamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Umut Ormanı’nın Antalya’da oluşturulacağını belirten Başkan Çakır, Orman Bakanlığı’nın da desteğiyle ilk etapta 500 bin fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Bu kampanyanın bütün Türkiye genelinde yapıldığına dikkat çeken Çakır, Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, kampanyaya destek verdiklerini ifade etti.

“VAN’DA ÇOK DEĞİŞEN BİR ŞEYİN OLMADIĞINI BİLİYORUZ”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, her hafta parti olarak kentin sorunlarını gündeme getirmeye devam ettiklerini belirterek, “2013 yılından beri Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ilimizin sorun ve sıkıntılarını dile getiriyoruz ve çözüm önerilerini de beraberinde sunuyoruz. Ortalama her hafta olmasa da, her haftaya yakın, yani yılda 52 haftanın aşağı yukarı 30 haftasında basın toplantılarımızı yapıyoruz. Yaptığımız basın toplantılarındaki amacımız, sorunların hem teşhisini doğru yapmak, hem çözüm önerisini sunup, memleketimize faydalı bir hareket olması için gayret gösteriyoruz. Geçmişte Van’ın sorunları ve çözüm önerileri kitapçığını hazırladık. Tabi Van’ın sorunları ve çözüm önerileri kitapçığından sonra, Van’da çok değişen bir şeyin olmadığını da biliyoruz. Bu sorunların üzerine yeni sorunların eklendiğini görüyoruz. Yakın zamanda da bunu güncellememiz gerektiği kanaatindeyim. Bunun yanında kadın kolları başkanlığımız da bugün itibariyle Antalya’da yapılacak olan Necmettin Erbakan Umut Ormanı’yla alakalı açıklama yaptı. İnşallah gelecek yıl Van’da da bir umut ormanı oluşturma fikri söz konusudur. Bununla ilgili yer çalışması konusunda bir çalışma başlatacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Saadet Partisi Van İl Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çakır, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer, vatandaşlara ve esnaflara bin adet fidan kalem dağıttı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz