Van'da kuyumcular ne zaman açılacak? Altın almak veya satmak steyenler ne yapacak?

Corona virüsü salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken, ülke ekonomileri de süreçten ciddi şekilde etkileniyor. Çok sayıda iş yeri geçici olarak kapatılırken, milyonlarca insan da evden çalışıyor. Milyonlarca çalışan da i

VAN 2.04.2020 16:29:04 0
Van'da kuyumcular ne zaman açılacak? Altın almak veya satmak steyenler ne yapacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ramazan ayı öncesi düğün veya nişan yapmak isteyen binlerce çift, korona virüs nedeniyle mutluluklarını ertelemek zorunda kaldı. Bu da en çok kuyumcu sektörünü olumsuz etkiledi. Korona virüs nedeniyle geçen yıla göre yüksek seyreden fiyat ve ertelenen düğün ile nişanlar kuyumcuları iş yapamaz hale getirdi.


Ülke genelinde korona virüsü nedeniyle kapatılan iş yeri listesine kuyumcularda eklendi. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü kepenk indiren Kuyumcular kapalı kalma sürelerini uzatarak iki hafta yaptı. Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bütün kuyumcuların kepenk indirmesinin ardından altın alışverişi yapacak vatandaşlar bu durumdan mağdur oldu.

Bir hafta kapatma kararı alarak dükkanlarının kepengini indiren kuyumcular, süreyi bir hafta daha uzattı. Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, Vanlı kuyumcuların dükkanlarını kapatma kararını 2 haftaya çıkardığını açıkladı. Alınan yeni karara göre Van'daki kuyumcuların 07 Nisan 2020 tarihinde dükkanlarını açmış olacak.


KAPATMA SÜREMİZİ UZATTIK
Konuyla ilgili açıklama yapan, Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, “Koronavirüsten dolayı tekrar işyerlerimizi kapatma kararı aldık. Daha önce aldığımız bir haftalık kapatma kararımızı, yönetim kurulumuzla değerlendirip 2 haftaya çıkardık. Çünkü uzmanlar her gün bu konuyla ilgili uyarılar yapıyor. 27 Mart-07 Nisan arası olan süreç çok önemli, kuluçka süresi doldu, virüsün patlaması bugünlerde başlayacak, onun için bu süreçte tedbirleri arttırmamız lazım. Biz de tüm bu uyarıları dikkate alarak hem kendi sağlığımız için, hem de vatandaşlarımızın sağlığı için ikinci bir kararla kapatma süremizi uzattık” dedi.


NÖBETÇİ KUYUMCU UYGULAMASINA GEÇMEDİK
Kısıtlı bir kapatma işlemi olduğu için nöbetçi kuyumcu uygulamasına geçmediklerini kaydeden Yıldırımoğlu, "Geçtiğimiz hafta sadece bir hafta kapalı kalma kararı aldığımız için nöbetçi kuyumcu uygulaması başlatmadık. Bu hafta ülkemiz ve ilimiz genelinde salgından dolayı sorunlar yaşanırken, kuyumcu esnaf ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından kapatma süresini bir hafta daha uzattık. Kentte ki kuyumcularımız pazartesi açılacak. Bu süre içerisinde nöbetçi uygulaması gerçekleştirirsek bu diğer kuyumcularımız için de haksızlık olacak. Bizde vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz, uzun bir süre kapalı olma durumu olsaydı yine vatandaşımıza hizmet için nöbetçi uygulamasını faaliyete alırdık. Kısa süreli kapatma olduğu için böyle bir çalışma gerçekleştirmedik. Önemli olan sağlık ve candır, vatandaşlarımız bu kapsamda Türkiye Evde Kal, Van Evdel Kal çağrılarına uyarak kendilerini, ailelerini, büyüklerini ve tüm Türkiye'yi koronavirüsten korusun. Salgının bir an önce ülkemizde ve dünyada sona ermesi için alınan tedbirlere uymalı, yapılan uyarıları dikkate almalıyız.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi