Van'da kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Van'da kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu merkezi en verim

VAN 26.04.2021 17:50:09 0
Van'da kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanı'ndaki devasa çadırda kurulan Dijital Gösterim Merkezi'nde, İletişim Başkanlığı teknolojinin tüm imkânlarından yararlanılarak, Türkiye'de farklı tarihlerde yaşanan olaylar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.
 Üç boyutlu hologram teknolojisinin kullanıldığı Dijital Gösterim Merkezi'nde, dijital gerçeklik videolarının yanı sıra, video haritalama teknolojisi kullanılarak hazırlanan dijital sergiler kamuoyunun dikkatine sunuluyor.
 1 yıl boyunca ziyaretçilere açık olacak olan Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışına Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcıları, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van ESOB Başkanı İsa Berge, İl Müftüsü Ömer Keskin, Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli kaldı.
 Dijital Gösterim Merkezi'nin, 360 derece görsel deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. Dijital gösterimde aynı zamanda sinematik ses sistemi bulunuyor. 360 derece görsel deneyim alanından sonra dijital haritalama (mapping) gösterimi yapılıyor.
 Dijital Gösterim Merkezi'nde görüntüler üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ile ziyaretçilere eşsiz bir gösterim fırsatı sunacak. Ardından gelen hologram gösterim alanında "wireframe" teknolojisi ile yapılan hologram gösterisi izlenebiliyor.
 "BU MERKEZİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"
 Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ilimizde kurulan, Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Bu merkez yaklaşık 1 yıl boyunca kent meydanında faaliyet gösterecek. Burada çocuklarımıza, insanlarımıza, tarihi, kültürel ve milli değerlerimizi anlatacak gösterimler yer alacak. İlk temamızda da 23 Nisan'ı gösteren bir temaydı. Hey ay günün teması değişecek. İnşallah gençlerimiz, insanlarımız buradan yararlanacak ve buradan milli şuurun gelişimi için buradan yararlanacaklar. Bu merkezi en verimli şekilde kullanacağız. Dijital Gösterim Merkezi'nin mevcut alanı yaklaşık olarak 900 metre karedir. Burada tarihi kültürümüz dijital ortamda, gençlerle buluşturulacak. Sürekli teması değişecek. Yaklaşık olarak 1 yıl burada kalacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz tüm gençlerimizi bu bir yıllık süre zarfı içerisinde bu çadırda yararlandıracağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 Daha sonra çadırı gezen protokol burada yapılacak olan gösterimler hakkında bilgi aldı.
 Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz