Van'da istihdama katkı sunan firmalara belge…

Van’da istihdama katkı sağlayan firmalara Vali Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla gerçekleştirilen törende teşekkür belgesi verildi.

VAN 20.03.2021 16:40:38 0
Van'da istihdama katkı sunan firmalara belge…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Tiyatro salonunda yapılan törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kurum amirleri ve iş insanları katıldı.
 Törende konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, zor şartlarda insanlara aş imkanı sağlayan iş insanlarına teşekkür etti.
 Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini anlatan Vali Bilmez, “Bugün bu programda, ilimizde bu dönemde en çok istihdama katkı sunan, üreten ve yükümlülüklerini yerine getiren firmaları taktir ediyoruz. İlimiz bölgesinde cazibe merkezi olan, hızlı gelişen ve büyüyen bir kent. Terörden arındıkça sanayi, tarım, hayvancılık, turizm gibi sektörlerin çok hızlı geliştiğini görmekteyiz. Hükümetimiz ve devletimiz de tüm imkanlarıyla hem sanayicisinin, hem de çiftçisinin yanındadır” dedi.
 Rakamlarla bazı bakanlıkların son bir yıl içerisinde yaptığı yardım ve destekleri anlatan Vali Bilmez, “Bu sene Çalışma Bakanlığı çeşitli programlar kapsamında 29 bin 395 kişiye 247 milyon TL destek sağlamıştır. Ayrıca Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SYDV kanalıyla son 1 yılda dezavantajlı kişilere 1 milyar 500 milyon TL destek sağlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı TKDK aracılığıyla 16 firmanın 20 milyon yatırımının 5 milyon TL’sini hibe vermiştir. Yine kırsal kalkınma kapsamında 9 firmaya 8 milyon yatırımın 4 milyon TL’sini hibe desteği olarak vermiş. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal üretim yapan 36 bin 657 çiftçiye 73 milyon destek vermiş. Hayvansal üretim yapan 43 bin 63 çiftçiye 78 milyon destek vermiş. Bir yılda 160 milyon destek Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilmiş. Bu sadece 2 bakanlığımızın verdiği destek ve yardımlar. Devletimiz bu zor dönemde yeter ki bir şeyler üretilsin diye destek vermiş. Bu dönemde siz iş adamlarımız çağrılara cevap verdiniz. Üretim yaptınız istihdama destek verdiniz. Van’daki 43 firmamıza istihdam ettiği 4 bin 714 kişi için 22 milyon TL destek verildi. Kısa çalışma ödeneği kapsamında yine 43 firmaya bin 804 kişi için 5 milyon TL destek verildi. Van’da istihdama katkı sunan, üretim yapan, taş üstüne taş koyan herkes bizim için çok önemlidir. İnşallah sayınız daha da artar. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 Koronavirüste Van’ın son durumunu da paylaşan Vali Mehmet Emin Bilmez, şunları söyledi:
 “Kentimiz Eylül 2020’de Türkiye’nin en kötüsüydü. Batıdan gelen hemşehrilerimizden dolayı vakalarımız arttı. Hastanelerimizde sıkıntı yaşamadık. Ama alınan tedbirler ve bu tedbirlere vatandaşlarımızın uyması sonucu toparlandık. Şimdi Türkiye’nin en iyi illerden biri olduk. Şu anda rengimiz mavi. Ama son dönemde gizli yapılan taziyelerden dolayı vaka sayımızda artış var. Hastanede yatan hasta sayımızda bir artış yok. Genel anlamda vaka sayılarımızı kontrol altına aldık. Bölge dışında ve özellikle kırmızı kategoride bulunan illerden gelen öğretmen ve hemşehrilerimizden dolayı da artış oldu. Ama tedbirleri gevşetmeyelim maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Taziye ve nişan gibi toplu etkinleri yapmayalım. İnşallah kurallara uymamız halinde en kısa sürede turistleri yine ilimizde göreceğiz. Şu anda iş yerlerimiz açık. Ama vakalardan dolayı yeniden kısıtlamalar gelebilir. Kurallara esnafımız için dikkat edelim. Esnafımızın mağdur olmasına sebep olmayalım. Bazı esnaflarımızın da kurallara uymadığını biliyoruz. Bunları uyardık. Ama uymayanlara bundan sonra ceza vereceğiz. Hep birlikte başaracağız. Bizim burada elde ettiğimiz başarı ve gayretimiz her defasında Sağlık Bakanımız tarafından taktir ediliyor, örnek gösteriliyor.”
Törende Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve SGK İl Müdürü Abidin Göksoy da konuşma yaptı.
 Program Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyelerinin istihdama en çok kaktı sunan firma yetkililerine teşekkür belgesi vermesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.