Van'da 'İşe alındınız' mesajları ile dolandırıcılık

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte bazı kişilerin, 'İşe alındınız' mesajları ile dolandırıcılık yaptığını duyurarak, vatandaşları uyardı.

VAN 26.08.2021 09:34:35 0
Van'da 'İşe alındınız' mesajları ile dolandırıcılık
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Van Büyükşehir Belediyesinin adını kullanarak internet üzerinden sahte ilan yoluyla şoför alımı yapılacağı yönündeki iddialar üzerine bu açıklama yapılmıştır.  İnternet, sosyal medya hesapları ve ‘0543 114 99 73’ cep telefonu üzerinden vatandaşlarımız aranarak “Sizleri Van Büyükşehir Belediyesine şoför olarak işe alacağız. İşe alınmadan önce mesleki yeterlilik belgesi için banka hesabına para yatırın” denilerek ve kurumsal logomuz kullanılarak para talep ettikleri tespit edilmiştir. Bu nedenle kurumumuzda bir personel alımı söz konusu olmamakla birlikte vatandaşlarımızdan internet, sosyal medya hesapları ve telefonla aranarak kurumumuz adına gelecek olan tüm 'işe alındınız' mesajlarına kesinlikle itibar edilmemesi önemle duyurulur.
Ayrıca bu gibi durumlarda doğacak her hangi bir dolandırıcılığa karşı da kurumumuzun sorumlu olmadığını karşılaşacakları benzer girişimlere maruz kalmaları halinde ise adli mercilere veya kolluk kuvvetlerine bildirmelerini rica olunur" ifadeleri kullanıldı.