Van'da halk ve öğrenciler minibüsçülerden şikayetçi

Van halkının ortak sorunu haline gelen minibüsçülerin kural tanımaz davranış ve sözleri, daha sıkı denetim yapılması ihtiyacı olduğunu göster

VAN 16.03.2021 10:10:34 0
Van'da halk ve öğrenciler minibüsçülerden şikayetçi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van genelinde halkın ortak sorunu haline gelen minibüsçülerden en çok muzdarip olanlar; öğrenciler, engelli vatandaşlar ve yaşlılar.

TOPLU TAŞIMA, TOPLU İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

Vanlıların bindiği toplu taşıma araçlarındaki ulaşım, bazı şoförlerin verdiği rahatsızlık nedeniyle işkenceye dönüşüyor. Yaptıkları davra ve söyledikleri sözlerin hatalı olduğunu ifade eden yolcuları araçtan indirmekle gözdağı verip sindirme çabasına giren sürücülerin oldu belirtiliyor.

ÖĞRENCİLER TOPLU TAŞIMA ŞOFÖRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ

Öğrenciler, toplu taşıma aracı şoförlerine öğrenci olduklarını söylemelerine ve kimliklerini göstermelerine rağmen bazılarının unutmuş gibi yaparak, öğrenci tarifesi uygulanmadığından ve para üstlerinin geri verilmediğinden şikâyetçi. Öğrenci tarifesinde ısrar edenler il para üstünü isteyenlerin rencide edici davranışlarla karşılaştıkları da iddialar arasında yer alıyor.

YOLCULARIN HAYATLARI HİÇE SAYILIYOR

Özellikle YYÜ Kampüsü istikametine giden toplu taşıma araçları pandemi kurallarını dikkate almadan tıklım tıklım yolcu dolduruyor. Er yolu üzerinde, yolcuların can güvenliğini hiçe sayarak aşırı sürat yapan, bir sefer fazla yapabilmek için makas atan veya kırmızı ışıktan kurtulmak için yan yollardan tehlikeli geçişler yapan toplu taşıma aracı şoförleri, yolcular tarafından yapılan uyarıları da dikkate almad trafik güvenliğini ve yolcuların can güvenliğini riske atıyor.

ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARI YOLDA BIRAKIYORLAR

Yaşlı ve engelli vatandaşlar bazı minibüs şoförleri tarafından araca alınmadıklarından şikâyetçi. Yaşlı ve engelli vatandaşları yok sayan minibüsçülerin, durakta yaşlı veya engelli vatandaş görmesi halinde görmezden gelerek yola devam etmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

VANLILAR ETKİLİ DENETİM İSTİYOR

Toplu taşıma araçlarını kullanan Vanlılar, araçların hız, yolcu kapasitesi, yaşlı ve engellilere karşı olan tutumları ile trafik güvenliği açısından oluşturdukları risklerin, yolcu gibi araçlara binerek seyahat edecek görevliler tarafından denetlenmesi ve caydırıcı yaptırımla uygulanmasını istiyor.