Van'da geleceğin hekimleri önlük giydi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı dönem 1 öğrencilerinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

VAN 18.11.2021 12:03:29 0
Van'da geleceğin hekimleri önlük giydi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, 232 öğrenciye doktorluğun ilk adımı olan beyaz önlükleri giydirildi.

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, pandemi sürecinde hibrit model ile tıp fakültesinin bütün sınıflarında yüz yüze eğitime devam ettiklerini ve bunu çok nadir üniversitenin yaptığını ifade etti. 

Tıp Fakültesinde yüz yüze eğitim yapılabilmesinde çok büyük fedakârlıklar gösteren Tıp Fakültesi Dekanına, yönetimine, öğretim üyelerine ve öğrencilerine teşekkür eden Rektör Şevli, “Rektörlüğe başladığım günden bugüne kadar Tıp Fakültesini ve Dursun Odabaş Tıp Merkezini çok sık ziyaret ettim. Bu ziyaretlerimde çok zor olan doktorluk mesleğinin üstesinden ancak fedakârlık gösterilerek gelinebileceğine defalarca şahit oldum. Bugün, bu kutsal ve önemli mesleğe önlük giyerek ilk adımlarını atacak olan sevgili öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bugün giyeceğiniz beyaz önlük; temizliğin, saflığın, dürüstlüğün, alçak gönüllülüğün, başkasının derdiyle dertlenebilmenin simgesidir. Bu önlüğün üstünüzde hep temiz kalmasını diliyorum” dedi.

“6 YILIN SONUNDA SİZİ, İYİ BİRER DOKTOR OLARAK MEZUN ETMENİN SORUMLULUĞU BİZE YÜKLENMİŞ OLUYOR”

Doktorluğun zor bir meslek olmasının yanında layıkıyla yapıldığında içinde birçok erdemi barındırdığını vurgulayan Şevli, “Gece gündüz demeden çok çalışarak zorlu bir süreci geçtiniz ve yüksek puanlarla Tıp Fakültesine yerleştiniz. Şimdi de çok daha zorlu olan 6 yıllık bir sürecin içine girdiniz.  Sizlere yüklenen sorumluluğun bilincinde olan bizler, hangi bilgi ve becerilerle donanmanız gerektiğinin gayet farkındayız. Dolayısıyla 6 yılın sonunda sizi, iyi birer doktor olarak mezun etmenin sorumluluğu da bize yüklenmiş oluyor. Tıp Fakültemizin alanında uzman ve donanımlı hocalarından alacağınız eğitimle ve sizlerin de gayretiyle 6 yılın sonunda iyi birer doktor olarak mezun olacağınızdan eminiz. 1, 2. ve 3. sınıfta alacağınız, temel bilimler ağırlıklı eğitim,  4 ve 5. sınıfta klinik ağırlıklı eğitim, 6. sınıfta ise intörn eğitimle mesleğe biraz daha yaklaşmış olacaksınız” diye konuştu.

“TIP FAKÜLTESİ VE HASTANENİN FİZİKİ EKSİKLİKLERİNİ BÜYÜK BİR GAYRET VE HIZLA GİDERMEYE BAŞLADIK”

Tıp Fakültesi ve hastanenin fiziki eksikliklerini büyük bir gayret ve hızla gidermeye başladıklarını belirten Şevli, “Üniversitemiz hastanesinin yoğunluğunu hafifletmek,  hastalara daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek ve öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmelerini sağlamak için Tıp Fakültemizin hemen yanında 14 bin metrekarelik, içinde 4 büyük amfisi, 250 kişilik elektronik sınıfı, kütüphanesi, yemekhanesi ve kantini olan; patoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, anatomi gibi bütün temel tıp bilim dallarının olduğu son derece modern Tıp Fakültesi Morfoloji binasının inşaatı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar bu binayı bitirip siz 1. sınıf öğrencilerimizin 2. sınıfın ikinci dönemindeki eğitimlerinizi orada sürdürmenizi sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“HAYATINIZ BOYUNCA ETİK VE AHLAKİ DEĞERLERE BAĞLI OLARAK BU ÜLKEYE HİZMET ETMENİZİ ARZU EDİYORUZ”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, önlük giyecek olan öğrencilere hitaben; “bugün nasıl ki mesleğe böyle tertemiz bembeyaz bir önlük giyerek başladıysanız, hayatınız boyunca da etik ve ahlaki değerlere bağlı olarak bu ülkeye hizmet etmenizi arzu ediyoruz. Hepinizi Üniversitemizi, Tıp Fakültesini tercih ettiğiniz için tebrik ediyor, sizi bugüne kadar yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu ise, tıp fakültesine bu yıl yerleşen 232 öğrenci ile toplam öğrenci sayılarının bin 109' a çıktığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Rektör Şevli, Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.  

Törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Prof. Dr. Sebaheddin Şevgin, fakülte dekanları, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.