Van'da, fotoğraf sergisi...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aslı Erciyeş Tosun'un üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığınca desteklenen "Yeniden Başlarken" adlı Proje kapsamında Çıkış adl

VAN 20.03.2021 19:29:47 0
Van'da, fotoğraf sergisi...
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Açılışını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Çiçek'in yaptığı "Çıkış" adlı fotoğraf sergisi Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde toplumsal cinsiyet ve kadın sorunsalını merkeze alıyor.
 Marsha Norman'ın yazdığı ve Dr. Öğr. Üyesi Sabri Şenol'un sahneye koyduğu oyunun sahne fotoğraflarından oluşan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığınca desteklenen fotoğraf sergisi Vanlı sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.
 "Çıkış" adlı fotoğraf sergisini gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Aslı Erciyeş Tosun amacının 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında toplumsal cinsiyet ve kadın sorunsalını içeren tiyatro oyununu sahneden fotoğrafa aktararak sahne sanatlarına ait bir evreni görüntü sanatlarına taşıdığını, böylelikle üç boyutlu sahnedeki zamanı ve uzamı dondurarak anı ve karakterleri ölümsüzleştirdiğini ifade etti.
 Dr. Öğretim Üyesi Aslı Erciyeş Tosun bu fotoğraf sergisi ile kadına yönelik cinsiyetçi uygulamalar hakkında bir farkındalık yarattığını düşündüğünü aktardı. Bu sergi aynı zamanda seyirci için Van Bölge Tiyatrosunda sahnelenen "Çıkış" adlı oyuna ve oyundaki karakterlere dair bir ön bilgi de içeriyor.