Van'da 70 sedir fidan toprakla buluşturuldu

Van Kızılay Şube Başkanlığı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muradiye Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nün ortak projesi ile Van YYÜ'de 70 sedir fidan toprakla buluşturuldu.

VAN 29.03.2021 11:11:35 0
Van'da 70 sedir fidan toprakla buluşturuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Genç Kızılay Van İl Başkanlığı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Orman Haftası dolayısıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.
 Van Kızılay Şube Başkanlığı, Van Genç Kızılay İlçe Temsilciliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muradiye Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nün ortak projeli ile Van YYÜ yerleşkesinde fidan dikimi yapıldı.
 Fidan dikim etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Şevgin, Muradiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Çilingir Yeltekin, Van Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Ferhat Yeltekin, Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Ertosun, Genç Kızılay Van İl Başkanı Zümrüt Arslan, Muradiye Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri, İdari personel ve Kızılay gönüllüsü gençler katıldı.
 Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Genç Kızılay Van İl Başkanı Zümrüt Arslan "Arkadaşlarımızla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdik. Van için hayırlı olur inşallah. Orman insanların ekmek, su, hava gibi sürekli ihtiyaç duydukları doğal kaynaklardan birisidir. Öyle ise niçin bir fidan dikmiyoruz? Bizde Hayat Genç Kızılay'ın meydan okumasını kabul edip Zonguldak Genç Kızılay'a meydan okuyoruz" dedi.
 Fidan dikimi sonrası, fidanlara can suyu verildi.
 Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç