Van Büyükşehir'in grubuna bakış…

Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 4. Haftasını 1 puanla kapattı. Geride kalan 4 haftalık maratonda deplasman galibiyeti olmayan kırmızı siyahlı ekip, içeride 6 deplasmanda ise sadece 1 puan alabildi.

VAN 17.09.2015 11:13:00 0
Van Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta 4. Hafta karşılaşmaları geride kaldı. 19 Takımın mücadele ettiği 4. Hafta karşılaşmaların da, 2 takım evinde galip gelirken, deplasman da ise 4 takım galip gelerek hanelerine 3 puan yazdırdı.
Berabere biten 3 karşılaşmada ise 6 takım haftayı birer puanla kapattı. Bergama Belediyespor deplasman da aldığı 3 puanla haftayı averajla lider kapatırken, Niğde Belediyespor ise deplasmanda, Körfez İskenderunspor karşısında 4-2 skorla haftanın en çok gol atan takımı oldu.
Geride kalan 4 haftalık maraton sonun da, Sandıklıspor ve Çine Madranspor puanla tanışamayan 2 takım konumunda yer alırken, TKİ Tavşanlıspor ve Körfez İskenderunspor ise birer beraberlikle yollarına devam ediyor. 19 Takımlı grupta en çok gol atan takım (7) Bergama Belediyespor, en çok gol yiyen takım (10) Körfez İskenderunspor oldu. Ligin 4. Haftasının, Bergama Belediyespor-Kastamonuspor  10 puanla kapatırken, Bergama Belediyespor averajla lider oldu.
Önümüzdeki Cumartesi günü 5. Hafta karşılaşmaları oynanacak. Ligde haftalar ilerledikçe takımların da güçleri yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Ligin 5. Haftası sonun da takımlardaki uyum sorununun hemen hemen aşılması ve takımların güçlerinin ortaya çıkması kendini göstermiş olacak. 5. Hafta karşılaşmaları sona erdiğinde favori takımları az da olsa görmeye başlayacağız. Bu hafta dan sonra karşılaşmalar daha çetin geçeceği görülmektedir. Çünki hedefi olan takımlar puan kaptırmama, alt sıradaki takımların ise yukarıya doğru çıkışa geçme mücadeleleri başlayacak.
Ligde 4. Haftayı geride bırakan Van Büyükşehir Belediyespor, 2 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 7 puan topladı. Grupta 7. Sırada yer alan kırmızı siyahlı ekibin, deplasman galibiyeti yok. 2 Deplasman maçın da 5 puan kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor, deplasman maçlarında mutlaka galibiyet alması lazım. Kendi sahamızda oynayacağımız hiçbir maçın garantisi yok. O açıdan deplasman maçların da puanlar almamız gereklidir. İşi şansa bırakmamalıyız. Sadece kendi sahamız da alacağımız galibiyetlerle bir yere varamayız.
Ligin ilk haftasın da, TKİ Tavşanlı Linyitspor karşısın da alınan 4-2 lik galibiyet ileriki haftalara umut vermişti. Ama umutlar boşa çıktı. Ligin 2. Haftasında deplasmanda Dardanelspor'a 1-0 mağlup, sonra kendi sahamızda Sandıklıspor karşılaşmasının uzatma dakikalarında gelen 1-0 lık galibiyet son olarak da Çatalcaspor deplasmanın da 1-1 lik beraberlik.  İlk maçta alına sonuç güzel ama son 3 maçta alınan sonuçlar istikrarlı sonuçlar değil. İlk maçta 4 gol atabilen takım, son 3 maçta neden gol sıkıntısı yaşadı? Şu ana kadar çokta güçlü takımlarla yani, grubun güçlü ekipleriyle de oynamış değiliz. Önümüzdeki haftalarda daha zorlu ve çetin mücadeleler bizi beklemektedir.Takım böyle devam ederse önümüzdeki haftalarda çok sıkıntı yaşamaya başlar. Şimdiden dikkatli olmamız puan kayıplarına son vermemiz lazım. Çatalcaspor deplasmanın da alınan 1 puan çokta sevindirmesin. Neden 3 puan alamadık? Bunun analizi yapılamalıdır.  45. Dakikada gol yiyip, 55. Dakika da gol atan kırmızı siyahlılar geride kalan dakikalarda skora neden gidemedi? Bunun hesapları yapılmalıdır.
Ligin 5. Haftasın da Van Büyükşehir Belediyespor, Sandıklıspor gibi puansız yoluna devam eden Çine Madranspor'u konuk edecek. Puansız da olsa hiçbir takım basite alınmamalıdır. Sandıklıspor maçın da bunu yaşadık. Kırmızı siyahlı ekibin, özelikle bu takımlara karşı işi çok daha sıkı tutması, karşılaşmanın ilk devresinde işi bitirmesi lazım. Van Büyükşehir Belediyespor-Çine Madranspor karşılaşması 19 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'da oynanacak.

Bölge: Salih Deniz