VAN BÜYÜKŞEHİR VE YYÜ’DEN DEPREME KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) depremlere karşı alınacak tedbirler konusunda güç birliği kararı aldı.

VAN 7.08.2017 14:35:43 0
VAN BÜYÜKŞEHİR VE YYÜ’DEN DEPREME KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi deprem kuşağında bulunan kentimizde deprem ve kentsel iyileştirme ile ilgili çalışmalar yapıyor. İki kurum bundan böyle her ay ortak toplantılar düzenleyecek.

Bu kapsamda Deprem Risk Analizi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Uygulama Merkezi tarafından Van İli ve çevresinde afet riskine karşı alınacak önlemler ve çözüm önerilerinin konuşulduğu aylık toplantılar düzenlenecek. 

Ayda en az bir kez yapılması planlanan toplantılarda kentte deprem konusunda daha önce yapılanlar ve bundan sonra yapılabilecekler hakkında kararlar alınacak ve bu kararların uygulanması için süreç titizlikle takip edilecek.

Van depreminin yıl dönümü olan 23 Ekim'de yapılacak etkinliklerin detaylarını belirlemek için Büyükşehir Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Ali Özvan, İnşaat Mühendisi Doç. Dr. Mucip Tapan, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. İsmail Akkaya ve AFAD Müdür Yardımcısı Aziz Salihoğlu’nun da katıldığı toplantıda deprem ve kentsel iyileştirme ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında koordinasyon halinde çalışabilmek ve ortak fikir yürütmek için her ay düzenli olarak bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

 

Öte yandan, kurumlar ortaklaşa deprem konusunda farkındalık oluşturmak için eğitim çalışmaları da düzenlenecek. 

VAN BÜYÜKŞEHİR VE YYÜ’DEN DEPREME KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ