Van Büyükşehir'den Prestij Cadde Müteahhitlerine Hızlanın Uyarısı

Prestij cadde projeleri kapsamında Sebze Hali, Kazım Karabekir ve Milli Egemenlik Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarının yavaş ilerlemesi üzerine Van Büyükşehir Belediyesi, müteahhitleri çalışmaları hızlandırmaları konusund

VAN 11.09.2020 17:58:06 0
Van Büyükşehir'den Prestij Cadde Müteahhitlerine Hızlanın Uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin önemli caddelerinde ekonomik yaşamı hareketlendirme ve modern bir görünüm sağlama çalışmaları başlatılırken, ihaleyi alan müteahhitlerin çalışmaları yavaş ilerletmesi esnafı mağdur ederken, vatandaşlardan ise tepki topluyor. Bunu üzerine harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi yaptığı denetimlerde işlerin yavaş ilerlediğini görerek, ihaleyi alan müteahhitlere çalışmaları hızlandırın uyarsında bulundu.

MÜTEAHHİTLERİN ÇALIŞMALARI ÇOK YAVAŞ
Prestij cadde projeleri kapsamında Mayıs ayında Sebze Hali, Kazım Karabekir ve Milli Egemenlik Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmaları yavaş bir şekilde ilerlerken, bölgede bulunan esnaflar bu çalışmalardan dolayı mağduriyet yaşıyor.

Esnaf ve vatandaşlar sabah 09.00’da başlayan çalışmaların 17.00 itibariyle sona erdiğini belirterek, çalışmaların çok yavaş ilerlediğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin önemli yatırımları arasında yer alacak olan prestij caddelerdeki çalışmaların ihaleyi alan şirketler tarafından yavaş ilerletilmesi dikkatlerden kaçmıyor.

ESNAFLAR MAĞDUR OLUYOR
Esnaflar ve vatandaşlar Sebze Hali, Kazım Karabekir ve Milli Egemenlik Caddeleri’nde Mayıs ayı itibariyle başlatılan yenileme çalışmalarının yavaş ilerlediğini belirterek, mağdur olduklarını dile getirdiler.

VAN BÜYÜKŞEHİR’DEN MÜTEAHHİTLERE HIZLANIN UYARISI
Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yenilenme çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik, Fevzi Çakmak Caddelerinde yapılan asfalt, kaldırım ve aydınlatma işlerini denetleyerek, çalışmaların ihalede yer alan iş programına uygun olarak tamamlanmadığı tespit etti.

Van Büyükşehir Belediyesi prestij caddelerde yenileme çalışmaları yapan, ancak iş programının gerisinde kalan ve işleri yavaş yapan müteahhitleri uyardı.

Müteahhitlere iş programına uygun çalışılması gerektiğini hatırlatan Van Büyükşehir Belediyesi, Müteahhitlerden İvedilikle iş programı uygun bir şekilde imalatların fen ve sanat kuralları gereğince hızlandırılmasını istedi.

Firmalara ilgili hükümlere uymamaları halinde uygulanacak her türlü cezai işlemden sorumlu olacakları da hatırlatıldı.

Van Postası Gazetesi