Van Büyükşehir Belediyesi zabıtası kahvehane ve lokantaları denetledi

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Kontrollü Sosyal Hayat’a geçiş süreci ile ilgili kent genelindeki kafe, pastane, kahvehane ve lokantalarda denetim yaptı.

VAN 2.06.2020 12:02:48 0
Van Büyükşehir Belediyesi zabıtası kahvehane ve lokantaları denetledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır kapalı olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, pastane, lokanta ve restoran gibi işletmeler zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından bugüne denetimlerini sürekli sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi, tedbirlerin hafifletilmesi sonrasında da denetimlerini devam ettiriyor. Zabıta Daire Başkanlığı ile İpekyolu Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, halk sağlığı için işyerlerinde dezenfektan bulundurulması, masalara sosyal mesafe kuralına uygun oturma düzeninin oluşturulması ve hijyen konuları ile ilgili işletme sahiplerine bilgilendirmeler yaptı. Ekipler ayrıca doğrudan temasa neden olan okey ve tavla gibi oyunların oynanmaması için de esnafı uyardı.

Yeni açılan işyerlerinin sürece ayak uydurmaları için denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, “Yeni normalleşme süreci ile birlikte ilimizde de hizmet vermeye başlayan iş yerlerinde denetim yaptık. Kahvehane, kafe ve lokanta gibi işletmelerde girişlerde dezenfektan bulundurma, sosyal mesafe kuralını gözetme ve hijyen konularında ilçe belediyemizle birlikte çalışmalarımız sürdürüyoruz. Diğer merkez ilçelerimizde de çalışanlarımız devam ediyor. Bizler yoğunluğun olduğu noktalara öncelik verdik. Çalışmalarımız ilgili genelgeler ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda sürecek” dedi.