VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİK İLKNUR’A DESTEK OLDU

Van Büyükşehir Belediyesi 20 binde bir görülen cam kemik hastası 2 yaşındaki İlknur Acar’a destek olarak, minik hastayı tedavi için Ankara’ya götürülecek.

VAN 7.08.2017 14:32:25 0
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİNİK İLKNUR’A DESTEK OLDU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal hizmetler uzmanlarının kentte yardıma muhtaç insanlara ulaşma çalışmaları sürüyor. Uzmanların yaptığı alan çalışmalarında Tuşba İlçesi Şemsibey Mahallesinde Tuncer ve Aydeniz çiftinin tek çocukları olan 2 yaşındaki cam kemik hastası İlknur’a ulaşıldı.

Hastalığı nedeniyle en küçük darbede kemikleri kırılan İlknur iyileşme süresi boyunca da tarifsiz acılar çekiyor. Ailesinin de maddi imkânsızlıkları nedeniyle tedavisi yarım kalan İlknur gününün tamamını ise evde yatarak geçiriyor.

Aileyi kirada kaldığı evinde ziyaret eden sosyal hizmet uzmanları, maddi durumu kötü olan aileye para yardımı yaparken, mutfak ihtiyaçlarını karşılamaları içinde her ay belli oranda para yüklenen sosyal kart verdi.  Minik İlknur’a ise yeni oyuncaklar hediye edildi.

Tek isteği kızının sağlığına kavuşması olduğunu belirten Aydeniz Acar “Kızımın hastalığı doğuştan gelen cam kemik hastalığı. Tedavisi için çok para gerekiyor. Biz bugüne kadar kızımın tedavisini tam anlamıyla yaptıramadık. Eşim çalışmıyor, kirada kalıyoruz. Sağ olsun büyükşehir belediyesi bize ulaşarak belli oranda ihtiyaçlarımızı karşıladı. Ben sadece kızımın bir an önce tedavi edilip yaşıtları gibi okula gidip oyunlar oynamasını istiyorum.” dedi.

MİNİK İLKNUR TEDAVİ İÇİN ANKARA’YA GİDECEK

 

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin minik İlknur’a uluşmasının ardından, aileye maddi açıdan yardım yapılırken tedavisi içinde harekete geçildi. Hayırsever vatandaşlarında destekleriyle minik İlknur, önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek tedavi olacak.