VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHIRLARI DENETLİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi kentte çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ahırlarla ilgili denetimlerini sürdürüyor.

VAN 16.08.2017 20:32:19 0
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHIRLARI DENETLİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin her tarafından gerçekleştirdikleri denetimlerle çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan ahır ve çiftlikleri bir bir tespit ediyor. Ekiplerce yapılan denetimlerde hayvansal atıkları çevreye saçan ve yeterli altyapısı bulunmayan ahır ve çiftlikler ile igili gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Memursen TOKİ yakınında bulunan bir tavuk çiftliği ile ilgili şikâyetler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda çiftliğin gerekli izinlere sahip olmadığını ve tesisin altyapısının yetersiz olduğunu tespit etti. Hazırlanan raporlar doğrultusunda çiftlik mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Benzer çalışmalarını merkez ve ilçelerde sürdüren Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri Edremit ve Gevaş ilçeleri ile Erçek Mahallesi’nde de denetimler yaptı.

Edremit ilçesinde bulunan bir büyükbaş hayvan çiftliğini denetledi. Denetimler sırasında bu tesiste de ciddi eksikliklere rastlanıldı. Tesisin tüm olumsuzluklarını rapor haline getirilerek cezai işlem uygulanması için Edremit Belediyesi’ne sunuldu.

 

Gevaş ilçe merkezinde çevre ve insan sağlığı açısından olumsuzluklar barındıran bir büyükbaş hayvan çiftliği ile ilgili Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Erçek’te ise sulak bir alan etrafında kümelenmiş 4 ayrı çiftliğin hayvan artıklarını sulak alana gelişi güzel yaydıklarını tespit eden ekipler olumsuzlukları rapor haline getirerek konu ile ilgili denetim ve ceza yetkisi bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü’ne sundu.