Van Büyükşehir, araç filosunu genişletiyor

Van Büyükşehir Belediyesi, öz kaynaklarıyla araç filosuna kattığı 57 adet yeni hizmet aracını basına tanıttı. Belediyenin öz kaynaklarıyla alınan yeni araçlar hizmet filosunun gücüne güç katacak. Tanıtım programında konuşan Van V

VAN 3.01.2022 14:46:22 0
Van Büyükşehir, araç filosunu genişletiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini ve kapasitesini arttırmak için araç filosuna kattığı 57 adet iş makinesi için tanıtım programı düzenledi.

9 adet paletli ve lastikli kazıcı ve yükleyici iş makinası, hububat ekim makinası, taş toplama makinası, katı gübre dağıtımı makinası, silaj hasat makinesi, 10 adet damperli kamyon, 1 adet dozer, 1 adedi uzun bumlu olmak üzere 2 adet ekskavatör, 35 adet iş makinası düzenlenen törenle hizmete alındı.

Dönem içerisinde herhangi bir borç veya kredi alınmadan öz kaynaklar kullanılarak belediye makine parkına 111 Adet araç dâhil edilirken, bu kapsamda 80 milyon 861 bin liralık yatırım yapıldı.

Edremit Yolu üzerinde bulunan Makine İkmal Garajı'nda düzenlenen törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Aras, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, genel sekreter yardımcıları,  daire başkanları ve il protokolü katıldı. 

Törende konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yeni alınan araçlarla Van halkına hizmet kalitesini arttıracaklarını belirterek, yeni araçların hayırlı hizmetlerde kullanılması temennisinde bulundu. 
Vali Bilmez, 2019'dan bu yana belediye filosuna 123 adet araç dâhil edildiğini ve yaklaşık olarak 90 Milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi.

"BU ARAÇLARIMIZLA SAHİLDEKİ DİP ÇAMURU TEMİZLİĞİ İVME KAZANACAK"

Aldıkları araçları çamur temizliği ve karla mücadelede de kullanacaklarını belirten Vali Bilmez, "Van Gölü'nü kirlenmekten kurtaran İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizin devreye girmesinden sonra en önemli işimiz, olan sahil bandında oluşan çamurun temizlenmesi için kollarımız sıvadık. Kendi iş makinalarımızla sahilde temizlik yapıyoruz. Ancak çıkardığımız çamuru hemen bölgeden uzaklaştırmamız gerekir. Ancak bunun için elimizdeki araçlarımız yetersizdi. Bizler de bunu göz önüne alarak, 10 adet kamyon, 1 adet dozer, 2 adet ekskavatör satın aldık. Bu araçlarımızla sahildeki dip çamuru temizliğine iyi bir ivme kazanacağız. Aynı zamanda bu kamyonlarımıza kış aylarında karla mücadele de yararlanabilmek için önlerine bıçak taktık. Bu araçlar karla mücadelede de kullanılacak. Kamyonlarımız aynı zamanda park ve bahçelerde, kırsal kalkınma daire başkanlığımıza da destek verecek" dedi.

"TARIMSAL FAALİYETLERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN BÜTÜN İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

Tarımın gelişmesi için bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirten Vali Bilmez, "Ayrıca tarımsalın hizmetlerin desteklenmesi için de bir çalışma yaptık. Biliyoruz ki pandemi süreçlerini kıtlık ve yoksulluklar takip etmiştir. Onun için ilimizde de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için bütün imkanları seferber ettik. Seferber etmeye de devam edeceğiz. Özellikle piyasada araç kiralama noktasında yaşadığımız sıkıntıları da göz önünde bulundurarak 9 adet kazıcı ve yükleyici satın alarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde değişik birimlerimizde kullanılmak üzere 35 adet iş makinası ve taşıt aldık. Bunlar daha çok zabıta hizmetleri, sağlık, park bahçe ve yol gibi hizmet alanlarında kullanılmak üzere alındı. Ayrıca 2019-2020 yıllarında toplu taşımadaki sıkıntılarımızı gidermek üzere 54 adet otobüs satın aldık. Geçen yıl VASKİ'nin yeni hat döşeme çalışmalarında daha hızlı hareket edebilmesi için 12 araç satın alındı. Bunlardan biri olan kanal temizleyicisi Türkiye'de az sayıda belediyelerde olan bir araçtır. Yine 3 adet basınç ve 3 adet vidanjör ve ihtiyaç olan diğer araçlar satın alındı" diye konuştu.

"VAN HALKI DAHA KALİTELİ HİZMETLERE KAVUŞACAK"

Bu süreçte Van Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ'ye toplam 123 adet iş makinası alarak Vanlıların hizmetine sunulduğunun vurgulayan Vali Bilmez, "Bunlar için belediyemizden çıkan bütçe 90 milyon civarındadır. Bunların hepsi döviz kuru artışlarından önce alınmış ve belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla alınan araçlardır. Araçlarımızın Belediyemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah kazadan beladan muhafaza eylesin. İnşallah Van halkına daha kaliteli hizmetlere kavuşacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"VAN ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL"

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, "3,5 yıldır belediyelerimiz, kayyumlarımız ciddi bir çalışma yürütüyor. Van artık eskisi gibi değil. Huzur, ilim, irfan, yaşanabilir bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Terörün bittiği, iklim geliştiği, yaylalarında barut kokusu değil, çiçek kokusunun olduğu, kuş seslerinin duyulduğu, kışın ve yazın bütün doğa güzelliklerinin insanlarımızın istifadesine sunulan bu ortamda belediyelerimiz bu noktada ciddi performans sergiliyor" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, dua edilip kurdele kesimi yapıldı.

Daha sonra alınan yeni araçlar hakkında bilgi alan Vali Bilmez, iş makinesinin direksiyonuna geçti. İş makinesini çalıştıran ve hakkında bilgilen alan Vali Bilmez, araçların hayırlı olmasını diledi.