Van Bölge Hastanesi Çocuk Acil Servis'inde seyyar satıcının ne işi var?

S.B.Ü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil serviste seyyar satıcı oyuncak, yiyecek ve içecek satışı yapıyor.

VAN 3.10.2019 15:40:23 0
Van Bölge Hastanesi Çocuk Acil Servis'inde seyyar satıcının ne işi var?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce bahçesini seyyarların işgal ettiği S.B.Ü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ndeki seyyar satıcı, görenleri şaşırtıyor.
Rahatsızlanan çocuğunu, dün akşam çocuk acil servise götüren ve seyyar satıcıyı görünce şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaş, bu duruma tepki gösterdi.
Çeşitli rahatsızlığı nedeniyle acil servise gelen çocukların, seyyar satıcı arabasında gördüğü oyuncakları mızıklayarak istemesi ailelerin tepkisine neden oluyor. Çocuklarını tedavi amacıyla getiren aileler “Acil servise bizim gibi çok sayıda aile hastalanan çocuğunu getiriyor. Acil servis içerisinde seyyar satıcı tarafından satılan oyuncakların, yiyecek ve içeceklerin hem ortam, hem de hijyen açısından
çocuklarının sağlığını olumsuz etkilemesinden korkuyoruz. Alsak hijyenik değil, almasak çocuklarımız rahatsızlığın verdiği huysuzluk ile mızıklıyor” diyerek acil servis içinde seyyar satıcının para kazanmak için kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.
SEYYAR SATICIYA KİM İZİN VERDİ?
Yaptığımız araştırma üzerine seyyar satıcı arabasının hastane içindeki kafe işletmesine ait olduğunu tespit ettik.
S.B.Ü. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik’e soruyoruz;
1- Mülkiyeti hastaneye ait olan ve işletilmek üzere kiraya verilen kafeler ile yapılan kiralama sözleşmesinde, kafe işletmecilerinin hasta içinde seyyar arabası ile satış yapma hakkı ve yetkisi de var mı?
2- Çocuk acil serviste seyyar satıcının satış yapmasına son verilecek mi?
Kaynak: Van Postası Gazetesi