Van belediyesinin üstü kapalı ağaç katliamı

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi otobüs terminalinde bulunan yaklaşık 300 kavak ağacını kesmek için karar aldığı ve ağaçları kestirdiği ortaya çıktı.

VAN 20.06.2015 17:10:18 0
  Van belediyesinin üstü kapalı ağaç katliamı
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası otobüs terminalinde bulunan yaklaşık 300 adet kavak ağacının kestirmeye başladı. 

Geçtiğimiz günlerde kıyımına başlanan ağaçların niçin kesildiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, belediyenin söz konusu alanda park yapacağı iddia edildi.

Söz konusu alanın zaten yeşil alan olduğunu ve ağaçların kesilmesine bir anlam veremediklerini ifade eden Terminal esnafı ise olaya tepki göstererek, “Van Büyükşehir Belediyesi çalışanları geçtiğimiz günlerde buradaki kavak ağaçlarını kesmeye başladılar. Sebebini sorduğumuzda yeşil alan yapılacağını söylediler. Biz bir anlam veremedik. Nasıl yeşil alan olacakmış bu. Hem 300 ağacı katledeceksin, hem de yeşil alan yapacağım diyeceksin.” diyerek belediyenin üstü kapalı ağaç kıyımına tepki gösterdi.

Özellikle  Gezi Parkı olayları sonrası gündeme gelen ve Erciş’te geçtiğimiz sene İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) Çatak Dibi (Zortul) Mahallesinde yapılacak konutlar nedeniyle bin 200 ağacı keseceği iddialarına sert tepki gösteren HDP’li Van belediyesinin park yapılacağı iddiasıyla gündeme gelen yeşil alanda 300 ağacı kesmesine tepki gösteren mahalle sakinleri ise, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyerek ağaç kıyımına tepki gösterdi.

Kesimi yapılan ağaçların belediye araçlarına yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldığı, konuyla ilgili olarak da şu ana kadar Van Büyükşehir belediyesinden henüz bir açıklama yapılmadığı belirtildi.