Van Belediyesinden Kentin Girişlerine Kürtçe Tabela

Van Belediyesi, halkın yoğun talebi üzerine kentin 5 girişine Hûn bi xêr hatin Bajarê Wanê (Hoş geldiniz Van şehrine) tabelalarını dikti.

VAN 31.12.2013 19:35:26 0
Van Belediyesinden Kentin Girişlerine Kürtçe Tabela
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Belediyesi, halkın yoğun talebi üzerine kentin 5 girişine "Hün bi xer hatin Bajare Wane (Hoş geldiniz Van şehrine)" tabelalarını dikti.

Van Belediyesi, 2010 yılında aldığı kararla çok dilli çalışmalarını birçok noktada devam ettiriyor. Van Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentin 5 giriş noktasına Kürtçe tabelalar dikildiği belirtilerek, "Özalp, Gürpınar, Erciş, Edremit ve ÇatakVan'a bağlayan yolların girişine 'Hün bi xer hatin Bajare Wane' tabelaları dikildi" denildi.

2014 yılında böylesi çalışmaların çok daha önemli bir noktaya getirileceği belirtilen açıklamada, "Halkımızın talebi üzerine kentimizin 5 şehirlerarası girişine Kürtçe tabelalar diktik. Bu çalışmalar, halkımızın talebi üzerine yaşamın her alanında devam edilecek. Kürt dilinin gelişimi ve yaşamın her alanında kullanılması için çaba göstereceğimizi tekrarlıyoruz. Bu vesile ile halkımızın yeni yıllarını kutluyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz" denildi.