VAN BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Van Belediyesi tarafından kurulan Kent Estetik Kurulu, çalışmalarına başladı. Kent Estetik Kurulu, bundan böyle kentte yapılacak her türlü yapı, meydan, park, refüj gibi alanların düzenlenmesinde fikir belirterek bu süreçlere müdahil ola

VAN 12.02.2013 16:42:37 0
VAN BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN BELEDİYESİ KENT ESTETİK KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Van Belediyesi tarafından yaklaşık iki yıl önce kurulan Van Kent Estetik Kurulu, şubat ayı toplantısında bir araya geldi. Toplantıya kurulun tüm üyeleri katılırken, çalışmalar hakkında Van Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Estetik Kurulu Başkanı Cahit Bozbay bilgi verdi. Bozbay, bundan sonra kentte yapılacak olan tüm yapılar, kavşaklar, bulvar ve genel görüntü ile ilgili tüm çalışmalara Kent Estetik Kurulu olarak müdahil olacaklarını söyledi. Kent Estetik Kurulu’nun kentte bulunan tüm kurum ve dinamiklerinden oluştuğunu aktaran Bozbay, “Kent Estetik Kurulu geçen yıl Van Belediyesi tarafından kuruldu. Yaşanan depremde kaynaklı bir süre çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Yaklaşık iki aydır düzenli olarak çalışmalarımızı devam ettirerek bundan sonra her ayın ikinci ve dördüncü haftasında toplantılarımızı düzenli olarak gerçekleştireceğiz’’ dedi.


Kent Estetik Kurulu’na neden ihtiyaç duyulduğu ile ilgili soruya cevap veren Bozbay, “Bilindiği gibi tüm dünyada kentlerde farklılık oluşturan estetik kurullar oluşur. Oluşan estetik kurulları ile birlikte gerek binaların dış cepheleri, sokaklar, park bahçeler, kavşaklar, bulvar gibi bunların hepsi Kent Estetik Kurulu tarafında görüşülür, tartışılır ve uygun olan görüş çıkarılıp, Kent Estetik Kurulu bunla ilgili kararını belirler ve önerilerini belediyeye bildirir. Kurul projelerini genişletir ve şehrin daha güzel olması için çabalarını sürdürür. Van, son derece çarpık yapılaşan, yeşil alanı son derece az ve sosyal donatı hiç denecek kadar az olan bir kent. Bizlerde bu çerçevede özellikle yeni imar planının gelmesi ile birlikte kenttin yeniden yapılandırma sürecine müdahil olmak istedik. Bizlerde çalışmalarımıza başladık. Özellikle imar müdürlüğünün belirlediği yerlerde Kent Estetik Kurulu’nun görüşünden geçtikten sonra dış cephe çalışmalarına başlanacaktır. Kenttin herhangi bir yerinde bina ya da farklı bir yapı yapılmaya başlandığı zaman binanın dış estetiği ile ilgili bundan sonra Kent Estetik Kurulu’na danışmak zorundadır” diye konuştu.


Van’daki tüm kurumların ve kamuoyunun Kent Estetik Kurulu’ndan haberlerinin olmasını istediklerini söyleyen Bozbay, “Kent Estetik Kurulu olarak kentteki bu sorunlara müdahiliz. Çalışmalarımızın yetki alanları ve genel çalışmalarımızla ilgili broşür hazırlanmış ve tüm halkımıza dağıtılacaktır. Yapacağımız tüm çalışmaları basın yoluyla halkımızla paylaşacağız” şeklinde konuştu.


Van Belediyesi Kent Estetik Kurulu’nda; belediye meclisinde 3 kişi, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye İmar Müdürü, Belediye Fen İşler Müdürü, Zabıta Müdürü, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, YYÜ’nden 1 üye, TMMOB Şehir Plancıları Odası, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Kent Konseyi’nden bir üye ve Gençlik Konseyi’nden bir üye bulunuyor.