Van Belediyesi Asfalt Çalışmalarının Startını Verdi

Van Büyükşehir Belediyesi kentte bulunan tüm mahallelerde ve alanlarda yapmış olduğu tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra, bu mahallelerde ve alanlarda yapacağı altyapı ve üstyapı hizmetlerinin startını vererek çalışmalarına ba

VAN 8.05.2013 16:27:21 0
Van Belediyesi Asfalt Çalışmalarının Startını Verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Büyükşehir Belediyesi  2013 yılı asfalt çalışmalarının startını verdi. Hatuniye mahallesinde başlayan ve 5 km yapılması planlanan çalışmaların startını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, yıl içerisinde acil müdahale edilmesi gereken tüm alanlarda çalışmalar yapılacağını belirterek,  diğer çalışmaların ise hazırlanan programa göre kent genelinde devam edeceğini söyledi.

Van Büyükşehir Belediyesi kentte bulunan tüm mahallelerde ve alanlarda yapmış olduğu tespit çalışmalarını tamamladıktan sonra, bu mahallelerde ve alanlarda yapacağı altyapı ve üstyapı hizmetlerinin startını vererek çalışmalarına başladı. Havaların ısınması ile birlikte belediye ekipleri kent merkezinde ve mahallelerde asfalt, kaldırım, yol genişletme, su kanalizasyon ve diğer çalışmalarını başlatarak aralıksız devam ettirecek.


Belediye ekipleri tarafında sürdürülen çalışmalar devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, tüm çalışma alanlarını gezerek çalışmalara katılıyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaya, çalışmalar hakkında bilgi alarak mahalle sakinleriyle de bir araya geliyor.


Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Hatuniye mahallesinde başlatılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, birim amirleri ve mahalle muhtarı Turgut Külay eşlik etti. Çalışma alanına gelen Kaya’yı mahalle sakinleri, belediyenin çalışan ekipleri ve mahalle çocukları alkışlarla karşıladı. Büyük bir ilgi ve sevinç ile karşılanan Kaya, burada kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşıp bir süre sohbet etti. Kaya’yı tekrar aralarında görmekten duydukları sevinci ve mutluluğu aktaran mahalle sakinleri ve çalışanlar, bu duygularını Başkan Kaya ile paylaştılar.

 

Külay: Bekir Kaya Hiçbir Ayrım Yapmadan Hizmet Veriyor
 
Belediye Başkanı Kaya ve beraberindekilere eşlik eden Mahalle Muhtarı Turgut Külay, belediyenin Hatuniye mahallesinde ve Van genelinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı oldukça memnun olduğunu belirterek; ‘’Büyükşehir olan ilimizin sorunlarına çözüm üreten, Van’da büyük bir kesimin takdirini kazanmış olan Başkan Bekir Kaya bu günde mahallemizde çalışma başlatmış ve ilk asfalt çalışmasını  mahallemizde yaptı.  Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Bekir Kaya ve ekibine üstün çalışmalarından dolayı tüm mahallelim adına teşekkür ediyoruz’’diyen Külay daha sonra konuşmasına şöyle devam etti ‘’Belediye Başkanımız seçildiği ilk günden beri bütün  mahallerde, sokak ve caddelerde hiçbir şekilde ayırım yapmadan çalışmalar gerçekleştirdi. Biz bu şekilde ayrımsız çalışmalar yapan Başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Yapacağı tüm çalışmalarda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyoruz’’ diyen mahalle muhtarı daha sonra Başkan Kaya’ya, beraberindekilere ve çalışanlara ikramlarda bulundu.
Kaya:  Belediyelerin Temel İşi Hizmet Yapmaktır
Belediyelerin tek amacının hizmet olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediyelerin kentin tüm sorunlarıyla ile ilgilenmesi ve çözüme kavuşturusması gerektiğini söylerek, ‘’Şimdi Fen İşleri Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu çalışmalar Hatuniye mahallemizde devam ediyor. Çalışmalarımız devam ederken diğer yandan da mahallelerimizde ve kentimizde bulunan eksiklikleri ve yapmamız gereken acil ve öncelikli  tespit çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bugün burada yaptığımız çalışma rutin olan bir çalışmadır. Kent genelinde sorun yaşanan tüm yollarımıza fen işleri ekibimiz müdahale ederek çalışmalarını yürütecektir. Arkadaşlarımızın geçen sezon sonundan itibaren ve kış aylarında hazırlamış oldukları çalışma programları var. Bizler de bu hazırlanan çalışmaları beraber yürüteceğiz. Kentin ihtiyaçlarına ve bütçemize göre çalışma programı hazırladık. Kentin tüm sorunlarını bir yılda giderebileceğimiz bir bütçe değildir ama kendi maliyetimize ve  olanaklarımıza göre hazırladığımız bir bütçedir. Kentin öncelikli ve acil sorunlarını giderdikten sonra yine tüm mahallelerimizde ve kentte çalışmalar yürüteceğiz. Sezon sonuna kadar yapacağımız ve tamamlayacağımız çalışmaların ardından kentte ciddi bir rahatlatma sağlayacağız’’ dedi. Başkan Kaya, son olarak yapacakları tüm çalışmaların Van halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Hatuniye Mahallesine 5 km Asfalt 
Belediye Fen İşleri tarafında Hatuniye mahallesinde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından yapılacak olan 5 km’lik asfalt çalışmasının da hafta sonuna kadar tamamlanacağını aktaran Belediye Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, asfalt çalışmalarının sezon boyunca belediyenin kurmuş olduğu iki ayrı ekip halinde devam edeceğini söyledi. Sezon sonuna kadar hiçbir şekilde ara vermeden çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Kıran, Belediyenin ikinci asfalt ekibinin ise  Yeni mahallade zemin çalışmasını tamamladığını ve hafta sonuna kadar da burada asfalt serimine başlanacağnı  bildirildi. Yapılan tüm çalışmaları beraberindekilerle uzun bir süre inceleyen Başkan Kaya ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrıldılar.