Van Belediye Meclisi Toplantısın'da alınan karar

Van Belediye Meclisi, Şamran Kanalı'nın yeniden onarılması, düzenlenmesi ve çevresinin yeşil alana dönüştürülmesi kararı aldı.

VAN 5.04.2013 15:50:06 0
Van Belediye Meclisi Toplantısın
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Meclisi, Şamran Kanalı'nın yeniden onarılması, düzenlenmesi ve çevresinin yeşil alana dönüştürülmesi kararı aldı.

Van Belediyesi nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor. Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında devam eden toplantılarda önemli kararlar alındı. İlk olarak Trafik Komisyon'un TOKİ'lere yönelik ulaşım sorunlarını içeren raporları okundu. Hazırlanan raporda Kevenli ve Yeşilköy TOKİ sakinlerinin ulaşım araçlarının TOKİ'lerde hizmet vermesi için yaptıkları talepler kabul edildi. Van Belediye Meclisi, aldığı kararla bundan sonra toplu ulaşım araçlarının TOKİ'lere de hizmet götürmesini kararlaştırıldı. Trafik Komisyonu, ayrıca okul önlerine ve anayollara hız kesicilerin bırakılmasını karar bağladı.

Daha sonra Tarım ve Hayvancılık Komisyon'un raporu tartışıldı. Raporda üç yıl önce açılan Van Belediyesi Hay Van Rehabilitasyon Merkezi'nde 5 adet beslenme odasının yapıldığı ve artık sokaktan alınan hayvanlara bu alanda bakılacağı belirtildi.

Aile ve Sağlık Komisyon raporunda ise, kadınlara yönelik eğitimlerle ilgili bilgilere yer verildi. Raporda kadın hastalıklarına yönelik bilgilendirme, korunma gibi konuların her mahallede devam edeceği belirtilirken, bu eğitimlere Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de gönüllü destek verdiği belirtildi. Kadın Komisyonu ve VAKASUM tarafından hazırlanan raporda, Van'da kadına yönelik ev içi şiddet öğelerinin araştırılmasına dönük bir anket çalışmasının yapılacağı belirtildi. 10 ay sürecek olan bu araştırmanın yapılabilmesi ve çalışmanın yürütülmesi için istenilen komisyona yetki talebi oy birliğiyle kabul edildi.

"ŞAMRAN KANALI TURİZME KAZANDIRILACAK"

Gündeme alınan diğer bir komisyon raporu ise, Çevre ve Turizm Geliştirme Komisyon raporu oldu. Belediye meclisine verilen raporda, İl Genel Meclisi ile birlikte katı atık yönetimi ile ilgili çalışmaların yapıldığı ifade edildi. Hazırlanan rapor doğrultusunda Van Valiliği ile yapılan görüşmelerde derelerin ıslahı, onarımı ve temizliği konularında görüşmeler yapıldığı, DSİ'nin sorumlulukları konusunda talepte bulunulduğu belirtildi. Şamran kanalının onarımı ve turizme kazandırılması konusu ise mecliste kabul edildi.

Gündemin okunmasından sonra konuşan Bozbay, "Urartu yapımı olan tarihi Şamran kanalının onarımı ve turizme kazandırılması gereklidir. Şamran kanalının tamamının onarımının yapılması, çevresinin genişletilmesi ve yeşillendirilmesi kente çok önemli bir katkı sunacaktır. Bu çalışma bizim ve kentimiz için önemlidir. Bu konu için çalışmanın başlatılması için Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü görevlendirdik" dedi.

Şamran kanalının temizlenmesi ve onarım çalışmalarının yapılması oy birliği ile kabul edildi. - Van