Van Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Sona Erdi

Van Belediye Meclisi, nisan ayı toplantıları sona erdi.

VAN 9.04.2013 13:17:34 0
Van Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Sona Erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Meclisi, nisan ayı toplantıları sona erdi.

Belediye meclisi, son gündem maddesini görüşerek nisan ayı toplantısını bitirdi. Belediye Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında toplanan meclis üyeleri, belediyenin faaliyet raporunu onayladı. İmar Komisyonu ile Çevre ve Turizm Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan ortak raporun görüşülmesi, Özalp Belediyesi'nin asfalt hizmeti talebi, onarım ve güçlendirme sonrası kullanma izni ile ilgili konunun görüşülmesi ve 2012 yılının faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında önemli kararlar da alındı.

Gündeme alınan ilk madde, İmar Komisyonu ile Çevre ve Turizm Geliştirme Komisyonu tarafından ortak hazırlanan komisyon raporu oldu. Bununla ilgili söz alan Ayşe Harmancı, Sanat Sokağı'nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve ilgili çalışmalara başlanacağını belirtti. Özalp Belediyesi'nin asfalt hizmeti talebi ile ilgili söz alan Cahit Bozbay ise, maliyet araştırılması için zamana ihtiyaçlarının olduğunu, bununla ilgili kısa bir süre sonra karar vereceklerini belirtti.

Onarım ve güçlendirme sonrası kullanma izni ile ilgili konunun görüşülmesi talebinde söz alan Mehmet Yasin Ertürk, "Van'ımızda halkımız daire alırken kullanım iznine bakmadan almakta ve sonrasında çıkan bazı aksaklıklar daireyi satanı değil, daireyi satın alanı mağdur etmektedir. Yaşanan deprem sonrası güçlendirme sonrası kullanım izni alınamadığından vatandaşlar yüzde 20'lik bir krediyi alamamaktır. Bunun giderilmesi için belediye meclisimizce alınacak bir karar doğrultusunda güçlendirme projesine uygun olması şartıyla güçlendirilen binaların sadece güçlendirmesinin yapılıp yapının kullanıma açılmasında sakınca olmadığını belirtmek maksadıyla bir kullanma izninin verilmesi kararı alınırsa bu sıkıntı giderilecektir" dedi.

Ertürk'ün bu önerisi mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin en çok tartışılan konusu ise Van Belediyesi'nin 2012 yılında yaptığı çalışmalar oldu. Yaşanan iki büyük deprem ve sonrasında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasına rağmen belediyenin çok önemli bir performans sergilediği belirtildi. AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Yasin Ertürk, belediye çalışanlarını çalışmalarından dolayı takdir ederek, birçok alanla ilgili eksiklikleri de dile getirdi.

Daha sonra söz alan Gıyasettin Gültepe ise, "Yaşanan deprem sonrası Bekir Kaya'nın yakalanmasıyla yaşatılan ayrı bir depreme rağmen hazırlanan program ve projeler hedeflerine varmıştır. Bundan dolayı Belediye tüm çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, "Bu başarı her ne kadar başkanlığın başarısı olarak göründüyse de birlikteliğin, özverinin, ekip ruhunun başarısıdır. Bu başarılardan dolayı her çalışanımıza teşekkür ediyorum" dedi. - Van