Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 10.12.2012 13:18:14 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: "HÜDA -PAR SİSTEMİN ALTERNATİFİDİR"
Hür Dava Partisi`nin hiçbir siyasi partinin alternatifi olarak ortaya çıkmadığını söyleyen HÜDA-PAR kurucu üyesi Av. Mehmet Mehdi Oğuz, partilerinin sisteme alternatif olarak ortaya çıktığını söyleyerek ilerde açıklanacak olan parti tüzüğünün birçok şeyi yerinden oynatacağını ifade etti.

Konteynır Kent Sakinleri Kışı Nasıl Karşıladı?
Van`da geçen sene yaşanan depremlerden sonra kurulan konteynır kentler bu kış da kiracılar ve evleri yetiştirilemeyen depremzedeler için açık kalacak. Peki, konteynırkent sakinleri kışı nasıl karşıladı? Ne tür hazırlıklar yaptı?

Asfaltın Suyu Çıktı
Yerel seçimlerin son çeyreğine girilmesiyle beraber yıllardır bir türlü düzeltilemeyen yollar 2 ay içerisinde düzeltildi ve asfaltlandı. Zahiren bakıldığında iyi bir gelişme…Ancak işin bir de arkası var ki bu hiç de iç açıcı bir durum değil.


BÖLGE GAZETESİ: "ÇEVRE YOLUNUN GECİKMESİNDEKİ EN ÖNEMLİ SORUN İMAR ÇALIŞMASI"
Van`ın ulaşımını rahatlatması beklenen ve iki yıl önce başlanan 41 kilometrelik çevre yolu bir türlü bitirilemedi. Çevre yolu çalışmalarını inceleyen Van Valisi Münir Karaloğlu, söz konusu yolun 41 kilometre olduğunu, Edremit yoluyla Özalp yolu arasında 23 kilometrelik bölüme, imar çalışmaları yüzünden başlanamadığını söyledi.

300 Has Parti`li, Ak Parti`ye Katıldı
Eklenme Tarihi: 09/Aralık/2012, 16:47Van`da, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Van il ve ilçe teşkilatlarına üye 300 kişi, Adalet ve Kalkınma Partisi`ne (AK Parti) katıldı.


GAZETEVAN: KESK ÜYELERİNDEN MEŞALELİ VASIN AÇIKLAMASI
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubesi üyeleri, tutuklu mensuplarının serbest bırakılması talebiyle meşaleli yürüyüş yaptı.


VAN HAVADİS: ASKERİ ARAÇ KAZA YAPTI: 8 YARALI
Başkale ilçesinde bir askeri aracın devrilmesi sonucu 3`ü ağır 8 asker yaralandı.


VAN SESİ: TAPU VE KADASTRO PERSONELİNE SEMİNER
Van`da, Tapu ve Kadastro Van XV. Bölge Müdürlüğü`ne bağlı personele yönelik eğitim semineri başladı.

WAN HABER: KARALOĞLU, ÇEVRE YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Van Valisi Münir Karaloğlu 2 yıl önce ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan çevreyolu çalışmalarını yerinde inceledi.


ŞEHRİVAN: DİREK AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Van`ın tek yeminli mali müşaviri olan Selahaddin Direk`in babası İdris Direk, Hakk`ın rahmetine kavuştu.


ŞARK YILDIZI: GÜLŞAH`IN DİLEKÇESİNDEKİ İDDİALAR
Hürriyet ve Milliyet Gazeteleri, Van`da görevli olan ancak Konya`da ailesinin yanında eski arkadaşı Hakan Başar tarafından öldürülen Gülşah öğretmen ile ilgili vahim iddialara yer verdi.

K Yetki Belgesi Artık Erciş`te Alınacak
Adalet ve kalkınma partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi Erciş Organize sanayi Bölgesi çalışmalarının tamamlandığını ve projenin onaylandığını, ayrıca, nakliyeci esnafı için gerekli olan K Yetki Belgelerinin bundan böyle Erciş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da verileceğini söyledi.


İKİ NİSAN: İŞ VAR, BEĞENEN YOK
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, " Türkiye`de iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor" dedi. Konukoğlu, Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İŞKUR il Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Gaziantep İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı`nın ikinci gününde, " Bir Girişimcinin Hayat Hikayesi" konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı.

HABER VAN: Van`da 20 Afgan Kaçak Göçmen Yakalandı
Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bir minibüste yapılan aramada, Afganistan uyruklu 20 kaçak yakalandı.

MEDYA VAN: Van Hayata Yeniden Evet Diyor" Projesi
Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) tarafından yürütülen "Van Hayata Yeniden Evet Diyor" adlı proje ile depremin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri silinmeye çalışılıyor.


VAN HABER 65: ÖĞRENCİLERDEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYILIR`A ZİYARET
Ahmet Yurtsever Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğretmenleri Harun Maraz, Hatice Özdemir ve öğrencileri İletişim Teknikleri dersi etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır`ı makamında ziyaret etti. (Fırat Arslan-İLKHA)