Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 8.12.2012 12:07:25 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: VAN`DA SU SORUNUNU ÇÖZECEK PROJEDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Kısa bir süre önce İller Bankası ve Belediyenin ortak çalışması ile başlanan ve Van`ın su sorununu kökten çözmesi beklenen içme suyu çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Depremzedeler Kalıcı Konutlara Yerleşmeye Devam Ediyor
Van`da depremzedeler, geçen yıl büyük yıkıma neden olan 2 depremin ardından yapımına başlanan afet konutlarına yerleşmeye devam ediyor.

BÖLGE GAZETESİ: HAKKARİ`DE KCK OPERASYONU
Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Van Adliye`sine çıkarıldı.

Sabri Abi, Ak Parti`den destek istedi
Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, AK Partililerin Van Belediyesi`ne katkı sunmasını isteyerek, "Sonuçta bu bir partinin belediyesi değil, adı üzerinde Van halkının belediyesidir. Şimdiye kadar hep köstek oldular, bundan sonra destek olsunlar" dedi.


GAZETEVAN: VAN`IN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OLMASI
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ASKF Van Bölge Başkanı Cengiz Polater, Van`ın büyükşehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu kararla birlikte amatör spor kulüplerine yapılacak olan destekler sonucu Van`ın sporunun çok iyi yerlere geleceğini belirtti.

Van Menar Yeni Dünya Rekorlarına Hazırlıyor
Van Menar-Mental Aritmetik Eğitim Merkezi, yeni dünya rekorları kırmak için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.


PRESTİJ: KÖY ÇOCUKLARINA DAĞITILDI
Kopya olayları nedeniyle sınavlara dışarıdan kalem, silgi ve kalemtraş gibi kırtasiye malzemelerinin sokulmasının yasaklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından öğrencilere sınav öncesi verilen kalem, silgi ve kalemtraş gibi kırtasiye malzemeleri, bir proje kapsamında sınavdan çıkan öğrencilerden toplanarak, yardıma muhtaç köy okullarına veriliyor.


VAN SESİ: GENÇ DÖNÜŞÜM PROJESİ İLK MEYVESİNİ VERDİ
Gençlik Merkezleri`nde başlatılan `Genç Dönüşüm; Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma` projesi kapsamında sınav salonlarında toplanan malzemeler Işıkpınar İlköğretim Okulu`na teslim edildi.

Suyu Akmayan Konutlarına Taşındılar
Van`da depremzedeler, geçen yıl büyük yıkıma neden olan 2 depremin ardından yapımına başlanan afet konutlarına yerleşmeye devam ediyor.


WAN HABER: SABRİ ABİ`NİN NİYETİ NE?
Av. Bekir Kaya`nın KCK operasyonları kapsamında tutuklanmasından sonra Van belediye başkan vekilliğine atanan Sabri Abi, Ulusal ajanslardan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Salih Akkuş`a verdiği özel mülakatta, bir yandan AKP`li milletvekillerinin tutumundan dert yanarken,diğer yandan belediyeye destek sunmaları çağrısında bulundu.


MEDYA VAN: MİNİBÜSTE 116 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin içersinde 116 kilo 852 gram esrar ele geçirdiği minibüsle ilgili Van Belediyesi açıklama yaptı.


TUTKU HABER: GÖZ ALTINA ALINAN 10 KİŞİ ADLİYE`DE
Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Van Adliye`sine çıkarıldı.


MERKÜR HABER: BÖLGEMİZDE OYNANAN KİRLİ BİR OYUN VAR
Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede birlik, beraberlik ve kardeşlik üzerinde oynanan kirli, kan kokan bir oyun olduğunu belirterek "Zaman zaman bölge insanımız bu kirli oyunun bir parçası haline getirilerek, güvenlik güçlerimizin, polisimizin, jandarmamızın yapmış olduğu küçük hatalar büyütüp sürekli kamuoyu gündeminde tutularak, vatandaşı galeyana getirme aracı olarak kullanılmak isteniyor" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)