Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 6.12.2012 12:36:23 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: ERCİŞ SAHİL YOLUNDA REZALET!
Erciş sahil yolunun yapılış amacının aksine kötü amaçlarla kullanılması vatandaşın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar yetkililerin bu ahlaksızlıklara hemen el atmasını istedi.

Sokak Değil Otopark Sanki!
Van merkez Ercişli Emrah Sokağı`nda park eden onlarca araba nedeniyle sokak sakinleri çileden çıkarken esnaf, sokağın adeta bedava otoparka dönüştüğünü söyledi.

Yardım Yalanıyla Kadını Dolandırdılar
Van`da bir şahıs, yanına yaklaştığı kadına "makbuz karşılığında fakirlere para topluyoruz" yalanıyla 100 TL aldı.


BÖLGE GAZETESİ: ÜÇER HAKKINDA FEZLEKE ADALET BAKANLIĞI`NDA
Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, katıldığı terörist cenazesinde halka `silahlanın` çağrısı yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı`na gönderdi.

Balıkçı Tekneler Mahsur Kaldı
Van`da balıkçı barınağı olarak kullanılan limanının göle açılan kısmının kum ile dolmasıyla tekneler mahsur kaldı.

GAZETEVAN: SANAT SOKAĞI YENİDEN REHABİLİTE EDİLECEK
Van Belediyesi Meclisi, yılın son meclis toplantısında bir araya gelmeye başladı. 20 gün sürecek olan meclis toplantısının ilk maddesi sanat sokağının yeniden rehabilite edilmesi gündemi oldu.

Van`a İniş Yapan Uçak Kuş Sürüsüne Çarptı
Ankara`dan saat 10.30 sıralarında 182 yolcusuyla havalanan TK 7081 sefer sayılı yolcu uçağı, Van Ferit Melen Havaalanı`na inişe geçtiği sırada sazlık alandan yükselen kuş sürüsüne çarptı.


PRESTİJ HABER: MERKEZİN YARISINA KÖMÜR!
Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`na kayıtlı bulunan yaklaşık 45 bin aileye yapılacak kömür dağıtımının büyük bölümü tamamlandı.


VAN SESİ: VAN DEPREMİ SEMPOZYUMDA TARTIŞILACAK
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Maden İşletme Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mutluhan Akın, düzenleyecekleri sempozyumla 5 ana temada Van depremini uluslar arası boyutta tartışacaklarını söyledi.


WAN HABER: 2. Uluslararası Veteriner Öğrenci Kongresi başladı.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde (YYÜ) ulusal olarak gerçekleştirilen "Veteriner Öğrenci Kongresi" nin 2`ncisi başladı.


MEDYA VAN: 13 İLİ BÜYÜKŞEHİR YAPAN YASAYI ONAYLANDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6360 sayılı ``On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun``u onayladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce yeterli oy almayan ancak Meclis`ten geçen yeni büyükşehirlerin kurulmasını öngören Büyükşehir Yasası`nı kabul etti. Meclis Genel Kurulu`nda ikinci kez görüşülen yasa Cumhurbaşkanı Gül tarafından onayladı.

Van`da Kar Yağışı
Van`da, sabah saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürürken, zincirsiz yola çıkan sürücüler de zor anlar yaşadı.


MERKÜR HABER: "VAN GÖLÜ HAVZASI MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ ÇALIŞTAYI" BAŞLADI
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde; Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Ziraat Bankası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Van İl Koordinatörlüğü ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) katkılarıyla düzenlenen "Van Gölü Havzası Meyve Yetiştiriciliği Çalıştayı" başladı.


TUTKU HABER: MİLLETVEKİLİ HAVA KİRLİLİĞİNİ SORDU
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür, kalitesiz kömür dağıtımından kaynaklandığını iddia ettiği hava kirliliği ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın cevaplandırması istemiyle TBMM`ye bir soru önergesi sundu.


VAN HABER 65: KALDIRIMLAR RENKLİ GÖRÜNTÜYE BÜRÜNDÜ
Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2012 çalışmalarını tamamladı. Van Belediyesi`nin son yaptığı kaldırım çalışmaları ise sezon finali sayılacak bir güzellikte oldu. (Fırat Arslan-İLKHA)