Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 4.12.2012 11:50:37 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: MUHTAÇ AİLELER ARTIK YORULMAYACAK
Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği başlattığı yeni uygulamayla beraber tespit ettikleri muhtaç ailelere yardımları, oluşturdukları ekiplerle ailelerin evlerine teslim edecek.

6 Yıldır Yürüyemiyor
Van`da 6 yıl önce evlerinin önünde bir aracın çarpması sonucu yürüyemeyen Şefik Kayata`nın ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Van`da Dünya Özürlüler Günü Törenle Kutlandı
3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Van`da valilik bahçesinde bir tören düzenlendi.


BÖLGE GAZETESİ: "KREDİ KULLANIM İŞLEMLERİNİZİ HIZLANDIRIN"
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Van Bölge Müdürü Bilal Emre Yörük, KOSGEB olarak Van`daki depremzede esnaflara kredi verme işlemlerinin devam ettiğini söyleyerek, asil kontenjanda bulunan işletmelerin mali yılın sona ermesi nedeniyle kredilerini kullanma işlemlerini 14 Aralık 2012 tarihine kadar tamamlaması gerektiğini söyledi.

Oda Başkanlarının Ortak Beklentisi
Van`ın Erciş ilçesinde oda başkanları ortak bir açıklama yaparak hükümetin bir an önce ilçede `Kentsel Dönüşüm Projesi` ni başlatmasını talep ettiler.


GAZETEVAN: HÜSEYİN ÇELİK`İN VAN ZİYARETİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Van eski milletvekili Mirza Kurşunluoğlu ile kentin önde gelen ailelerinden olan Orbay ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Fedakar Abladan İnsanlık Dersi
Van`da, Songül Kayata adlı vatandaş, 6 yıl önce trafik kazası sonucu yürüyemeyen 8 yaşındaki kardeşi Şefik`i iki yıldır sırtında okula götürüp getiriyor.


VAN SESİ: VAN`DA HEPATİT A AŞISI ÇALIŞMALARI
Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetlerinden birinin de bağışıklama hizmetleri olduğunu belirtti.


WAN HABER: YYÜ REKTÖRÜ BATTAL`DA İŞİTME ENGELLİLERE ZİYARET
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. DR. Peyami Battal, Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu`nu ziyaret ederek öğrencilere moral verdi.


HABER VAN: VAN`DA ASKERİ ARAÇ KAZASI 7 YARALI
Van`dan Hakkari`ye giden askeri konvoydaki zırhlı askeri aracın kaza yapması sonucu 7 asker yaralandı.

Van`da Çarşamba Günü Kar Yağışı Bekleniyor
Van haberleri-Metooroloji uyarıyor Van`da hava sıcaklığı mevsim normallerine dönüyor..


MEDYA VAN: IRAK SORDU: VATANDAŞ`A NE YAPTINIZ?
Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, yaşanan deprem felaketinin en büyük mağdurlarının Van esnafı olduğunu, esnafın mağduriyetinin de yeterince giderilmediğini söyledi.

Van`da Ev Yangını
Van`da bir evde çıkan yangında alevler arasında kalan kimsesiz 2 yaşlı kadın, komşularının yardımıyla kurtarıldı.


MERKÜR HABER: DEPREMZEDE TURİZMCİLERİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Van`da faaliyet gösteren seyahat acenteleri, oteller ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının sorunları masaya yatırıldı.


TUTKU HABER: VAN MİLLETVEKİLİ TÜRKİYE`Yİ ŞAŞIRTI
Eski TBMM Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu üyesi Van eski milletvekili Fethullah Erbaş`dan, Mumcu cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalar...

Bu Sesi Duyan Yetkili Yok Mu?
Van`da, Songül Kayata adlı vatandaş, 6 yıl önce trafik kazası sonucu yürüyemeyen 8 yaşındaki kardeşi Şefik`i iki yıldır sırtında okula götürüp getiriyor.


VAN SİYASETİ: İHH SURİYEDEKİ İÇLER ACISI DURUMU AÇIKLADI
20 aydır devam eden olaylar sebebiyle Suriye halkı oldukça zor günler yaşıyor. Şehirlerin bombalanması ile halkın büyük bölümü evlerini terk ederek başka şehirlere ve ülkelere göç etmek zorunda kaldı.


VAN RADİKAL: BELEDİYE BAŞKANI BU YARDIMI NE İÇİN YAPTI
Van`daki KCK yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, sanık eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın, PKK yöneticilerinin selamı ile örgüt mensuplarının ailelerine belediye imkânları ile yardım ettiği, bu kapsamda malzeme, gıda ve nakit para ödemesi yaptığı belirtiliyor. (Fırat Arslan-İLKHA)