Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 1.12.2012 14:56:52 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: VAN HALKININ HÜDA-PAR SEVİNCİ
Mustazaflar Hareketi sözcülerinden Said Şahin`in, kurulan yeni partinin isminin Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) olarak açıklamasının ardından Vanlı vatandaşları tatlı bir heyecan sardı. Kurulan yeni partinin tüm İslam ümmetine hayırlı olması temennisinde bulunan Vanlı vatandaşlar, ülkedeki birçok sorunun HÜDA-PAR vesilesiyle çözüleceğini söyledi.

Yavuzer: Yasak 12 Eylül Darbesinin Ürünüdür
Milli Eğitim Bakanlığı`nın(MEB) `Kılık Kıyafet Yönetmenliği`nde başörtüsünün resmen yasaklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Başörtüsü yasağının kaynağının 12 Eylül askeri darbesinin olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Van İl başkanı M. Necip Yavuzer o tarihten bu yana bu zulmün devam ettiğine dikkat çekti.


BÖLGE GAZETESİ: ALPASLAN`DAN ARAÇ SAHİPLERİNE ÇAĞRI
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan, yük ve yolcu taşımak için üretilen kamyon, tanker, çekici, otobüs ve minibüs gibi araçların 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren hurdaya çıkarılacağını belirterek, "Vatandaşlarımız araçlarını istenilen yerlere teslim etsinler" dedi.

Her İnsan Kendi Kendisinin Bekçisi Olmalı
Van Halk Sağlık İl Müdürü Dr. Yakup İmren, kanser riski ve alınması gereken hususlarda önemli açıklamalarda bulunarak, "Her insan kendi kendisinin bekçisi olmalı" dedi.


GAZETEVAN: VANLI BALIKÇILAR SATIŞLARDAN MEMNUN
Van`da havaların soğumasıyla birlikte balık satışları artmaya başladı. Havaların soğuması ile birlikte balık sektöründe hareketliliğin yaşandığını belirten esnaflar, işlerin daha da açılmasını beklediklerini söylediler.


VAN HAVADİS: BM`DEN FİLİSTİN`E MÜJDE
Filistin`in BM`deki "gözlemci kuruluş" olan statüsünün, "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltilmesi kabul edildi. Oylamada 138 ülke "evet" oyu kullandı.

Vanlı Esnaftan Park Yasağı`na İlginç Çözüm
Van`da, işyerlerinin önüne park edilen araçlardan dolayı sıkıntı yaşayan esnaf, araç parkını engellemek amacıyla ilginç yöntemler deniyor.


VAN SESİ: OKULLARDA `GENÇLİK KÖŞESİ` KURULUYOR
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırladığı ve Gençlik Merkezleri`nin yürüttüğü okullarda `Gençlik Köşesi` projesi hayata geçirildi.


WAN HABER: VERGİLERDE ÖTELEME DEĞİL MUAFİYET İSTİYORUZ
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, son dönemlerde yaptıkları iş gezileri, Kürt sorunu ile ilgili Başbakanla yaptıkları görüşmeler, Tekstil Kent ile fuar ve kongre merkezi projeleri ve 2013 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.


HABER VAN: `SENİ ALLAH`A HAVALE EDİYORUM`
Van`da depremde hasar gören Ezberciler Camisi İmamı Mehmet Ali Güldal, caminin tadilatını yarım bırakan müteeahhite vaazda isyan etti. Müteahhiti cemaate şikayet eden imam Güldal, "Müteahhite mesaj çektim ve `seni Allah`a havale ediyorum` dedim" diyerek vaazını tamamladı.

YYÜ`de 2.Uluslararası Veteriner Öğrenci Kongresi"
İlki geçen yıl YYÜ gerçekleştirilen "Veteriner Öğrenci Kongresi", bu yıl YYÜ Bilimsel Araştırma ve Kongre Topluluğu`nca uluslararası olarak organize edilecek.


MERKÜR HABER: KCK`DAN 14 KİŞİ`DEN 6`SI TUTUKLANDI
Van Emniyet Müdürlüğü tarafından KCK`ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, aralarında Çelebibağı Belde Belediye Başkanı Veysel Keser`in de bulunduğu 14 kişiden 6`sı tutuklandı.


TUTKU HABER: VAN`DAKİ ORGANİZASYONU ELEŞTİRDİ
Bulunduğu her ortamda Van`da yapılan Medresetüzzehra Sempozyumu`nu şikayet eden CHP Milletvekili Nur Serter bu sefer de canlı yayında konuştu.


TARAFSIZ VAN HABER: GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
Van Demirciler ,Tornacılar,ve Esnaf Santkarlar Odası ve KOSGEB iş Birliği ile başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğimi Kursu`nun 2.ci Etabı tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 60 kursiyer de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


VAN HABER65: KAR PALETLİ AMBULANSLAR KIŞA HAZIR
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Bilindiği gibi Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çetin kış şartları ulaşılabilirliği oldukça güçleştirmektedir.

Depremzede Aile Kışı Barakada Geçirecek
Van`da 23 Ekim 2011`de meydana gelen, Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde en çok hasarın olduğu Erciş İlçesi`nin Yukarıışıklı Köyü`nde, evleri yıkıldığı için ilçe merkezindeki konteyner kentte yaşayan 8 kişilik Alkan ailesi, konteynerler kaldırılınca, açıkta kaldı.


VAN RADİKAL: BEKLENEN PARTİ AÇIKLANDI
Daha bir parti kurma çalışması içinde oldukları bilinen Mustazaflar Hareketinin kuracağı partinin ismi belli oldu. Mustazaflar Hareketi Sözcülerinden Said Şahin`den yapılan açıklamaya göre, parti ismi olarak ortaya çıkan pek çok seçenek içinde kısaltılması Hüda-Par olan Hür Dava Partisi ismini tercih ettiklerini söyledi.


VAN BÜLTEN: YYÜ ÖĞRENCİLERİNİN YURT İSYANI!
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampusunda bulunan Melikşah Kredi ve Yurtlar Kurumu`nda kalan öğrenciler, deprem sonrası geç başlayan onarımın hala devam etmesi nedeniyle zor günler yaşıyor. 3 bin kapasiteli yurtta yaklaşık 7 bin öğrencinin barınması ise sorunları daha da katlıyor. (Fırat Arslan-İLKHA)