Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 29.11.2012 12:30:37 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: ERTELENEN HEP İSLAMİ AİDİYETLERDİR
Resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı`nın(MEB) `Kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsüne yönelik tepkiler dinmiyor. Bir tepki de Mazlum-Der Van Şubesinden geldi.

Kılık Kıyafet Serbest Başörtüsü Yasak
Resmi gazetenin önceki günkü sayısında yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı`nın(MEB) `Kılık kıyafet yönetmenliğinde başörtüsünün yasaklanmasına bir tepki de Van Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nden geldi.

Yakılan Okulda Tadilat Çalışmaları Devam Ediyor
Van`da geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde kundaklanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)İlköğretimin okulu binasında saldırının ardından başlayan onarım çalışmaları devam ediyor.


BÖLGE GAZETESİ:

İskele Öğretmenevi 20 Aralık`ta Hizmette
Van`da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerde az hasarlı olan ve hizmetleri belli bir süre aksayan Van İskele Öğretmenevi`nde yenileme çalışmaları sürüyor. İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, öğretmenevinin Van Valiliği`nin desteğiyle yepyeni bir görünümle 20 Aralık`ta hizmete açılacağını söyledi.

GAZETEVAN: VAN`DA ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ
Okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu`nda düzenlenen İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçimine 12 ilçeden 41 okul temsilcisi oy kullandı.

PRESTİJ: 30 Kadro Müjdesi!
Van`da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2`lik depremden bu yana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nde yaşanan hekim sıkıntısı halen devam ediyor.

Silahımın Ruhsatını İbraz Ettim
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen KCK operasyonu kapsamında, Van evinde yapılan aramada ruhsatlı silahına el konulan Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, adliyeye giderek silahının ruhsatını C. Savcısı`na ibraz etti.


VANGÖLÜ EKSPRES: AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLLERİ ESNAF KREDİSİNİ NETLEŞTİRDİ
AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, sıfır faizli krediden yararlanmak için yedek listede bekleyen esnaflar için sağlanan 25 milyon liralık ek kredi desteği ile ilgili ortak bir açıklama yaptılar.

Şizofren Hastalarında Tiyatro Şöleni
Van İpek Yolu Devlet Hastanesi`nin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi`nde tedavi gören şizofren hastalarının oluşturduğu tiyatro topluluğu hazırladıkları oyunu vatandaşlara sundu.


VAN POSTASI: VAN İSKELE ÖĞRETMEN EVİ 20 ARALIK`TA HİZMETE AÇILIYOR
Van`da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerde az hasarlı olan ve hizmetleri belli bir süre aksayan Van İskele Öğretmenevi`nde yenileme çalışmaları sürüyor. İskele Öğretmenevi Müdürü Cihat Aras, öğretmenevinin Van Valiliği`nin desteğiyle yepyeni bir görünümle 20 Aralık`ta hizmete açılacağını söyledi.


VAN SESİ: KAYATÜRK`ÜN KÖY ZİYARETLERİ
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki AK Parti İl Başkan yardımcıları Osman Türkmen, Bedri Akman ve Ahmet Erdoğan ile birlikte merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşları dinlediler.

Kömürcüler Sitesi Tamamlandı
Van`ın Erciş ilçesinde faaliyet veren kömürcü esnafı yeni yapılan siteye taşınıyor. Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, faaliyete hazır hale getirilen sitede incelemelerde bulunarak esnafla sohbet etti.


WAN HABER: VAN`DA ÇOCUKLAR DONUYOR, MÜDÜR BANANE DİYOR!
İki bin çocuğun eğitim öğretim gördüğü Kevenli TOKİ ilköğretim okulunda, kaloriferler yanmıyor. Elektriklerin de sık, sık kesildiği okulda, öğrenciler donma tehlikesiyle karşı karşıya.


HABER VAN: VAN`DA BİR OKULA VE PANSİYONA TAŞLI SALDIRI
Van`da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırı düzenlediği bir lise ve pansiyonunun çok ayıda pencere camı kırıldı.


MERKÜR HABER: ÇOCUK HER YERDE ÇOCUKTUR
Van`ın en önemli tarihi yapılarının başından gelen Van Kalesi`ni ziyaret eden turistlere 4 dilden öğrendikleri tarihçeyi anlatarak harçlıklarını çıkaran çocuklar, boş zamanlarında ise bilye oynayarak zaman geçiriyor.

Van`da Yalancı Bahar
Van`da, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar, çay bahçelerine akın etti.


VAN AKTİF: TAŞGETİREN`İN ELİNDEKİ RAPOR!
2014 yerel seçimleri öncesi bölgede AK Parti ve BDP`de son durum ne? Hizbullah önemli bir aktör olur mu?


VAN SİYASETİ: MAZLUM DER: MÜSLÜMANLARA SUS PAYI VERİLMEK İSTENİYOR
Mazlum-Der Van Şubesi, başörtüsünün okullarda Milli Eğitim Bakanlığı`nın yönetmeliği ile yasaklanmasına sert tepki gösterdi. (Fırat Arslan-İLKHA)