Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 28.11.2012 11:29:40 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA VAN`DAN İLK TEPKİ
Bakanlar Kurulu Kararıyla hazırlanan ve Resmi Gazete`nin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren kılık kıyafet yönetmeliğindeki çocukların başörtülü okumalarına engel teşkil eden maddeye, Van`dan ilk tepki Eğitim Bir-Sen Van şubesinden geldi.

Yasal Zeminde Zulme Devam Edilecek
Van Umut Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, ilkokul ve liselerde kılık kıyafet yönetmenliğinde başörtüsünün resmen yasaklanmasına tepki göstererek, bu yönetmelikle yasal zeminde zulme devam edileceğini belirtti.

Terörle Mücadeleden Doğan Zararlar Karşılanıyor
Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu`ndan yararlanmak üzere 33 bin 988 başvuruda 33 bin 444 dosyanın kabul gördüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar 17 bin 315 kişiye toplam 285 milyon 521 bin 38 TL ödenmiştir" dedi.


BÖLGE GAZETESİ: EYLEM PESEN DAVASI ERTELENDİ
Van`da, dini nikahlı olduğu 17 yaşındaki 5 aylık hamile eşi Eylem Pesen`i 10 yerinden bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığın duruşması 12 Şubat 2013 tarihine ertelendi.

Özay ailesi, yetkililerden yardım bekliyor
Van`ın Bahçesaray ilçesinde yaşayan ve bütün maddi varlıklarını 2 yaşındaki hasta çocuklarının sağlığına kavuşması için harcayan Özay ailesi, güçleri tükendiği için tedavi konusunda yetkililerden yardım bekliyor.


GAZETEVAN: AKILLI KART ÇALIŞMALARI START ALDI
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen `Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi`nin tüm Türkiye`de yaygınlaştırılması için çalışmalara hız verildi.


VAN POSTASI: TERÖR ve TERÖRLE MÜCADELEDEN DOĞAN ZARARLARIN KARŞILANMASI
Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu`ndan yararlanmak üzere 33 bin 988 başvuruda 33 bin 444 dosyanın kabul gördüğünü ifade ederek, "Bugüne kadar 17 bin 315 kişiye toplam 285 milyon 521 bin 38 TL ödenmiştir" dedi.


VANGÖLÜ EKSPRES: TEKSTİL KENT İLE FUAR VE KONGRE MERKEZİ`NİN TEMELİ ATILIYOR
İhaleleri tamamlanan Tekstil Kent ile Fuar ve Kongre Merkezi`nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan temel atma törenleri öncesi değerlendirme toplantısı yapıldı.


VAN SESİ: EĞİTİM-BİR-SEN`DEN BASIN AÇIKLAMASI
Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kabul edilmesinin olumlu, ancak yetersiz olduğunu söyledi.


WAN HABER: TEKSTİL KENT İLE FUAR VE KONGRE MERKEZİ HAZIRLIKLARI
Van`da, ihaleleri tamamlanan Tekstil Kent ile Fuar ve Kongre Merkezi`nin önümüzdeki günlerde yapılacak olan temel atma törenleri öncesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Erciş`te Trafik Kazası: 2 Ölü
Van`ın Erciş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.


HABER VAN: VAN DEVLET TİYATROSU DOLDU TAŞTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi`nde sahnelenen oyunda, İstanbul`un içinde bulunduğu durum anlatılıyor. Banu Başeren tarafından yazılan oyunda, Ebru Kaymakça ve Mehmet Doğu Karaman rol aldı. Üç arkadaş tarafından İstanbul`un içinde bulunduğu durumun komik bir dille anlatılması izleyicilerin beğenisini topladı.

Van`da KCK Gözaltıları Protesto Edildi
Van`da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile sabah saatlerinde PKK/KCK`ya yönelik düzenlenen operasyonlara tepki gösterildi.


MERKÜR HABER: DİNÇER: ÖĞRENCİLER UZUN SAÇLI OKULA GİDEBİLECEK
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakımlı ve temiz olmak şartıyla öğrencilerin saçlarını uzatabileceğini söyledi.

VATSO: Okul Yakmak Van`a İhanettir
Mirza Nadiroğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişilerce yakılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu`nu ziyaret etti.


TUTKU HABER: SAĞLIKCILARA EĞİTİM VERİLDİ
Van Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi tarafından `25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü` nedeniyle sağlık çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

O da Yargılansın
Van`da, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen`i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan tutuklu bulunan 32 yaşındaki Kerem Çakan`ın yargılanmasına devam edildi. Sanık Çakan, ağabeyiyle ilişkisi olduğu için eşini öldürdüğünü, bu nedenle ağabeyinin de yargılanması gerektiğini söyledi. (Fırat Arslan-İLKHA)