Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 27.11.2012 11:52:41 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: "AŞURE KANIN KILICA GALİP GELDİĞİ GÜNDÜR"
Gazze`de 8 gün boyunca süren ve Siyonist İsrail`in yenilgisiyle sonuçlanan savaşın, Muharrem ayına denk geldiğini hatırlatan yazar Nureddin Şirin, "Aşure, kanın kılıca galip geldiği gündür" diyerek Gazze`de kanın kılıca nasıl galip geldiğini gördüklerini ve şehitlerin kanlarıyla Siyonist düşmanın nasıl bozguna uğratıldığını vurguladı.

"Geleneklerimizin Hepsi Kayboldu"
Van merkeze bağlı Karagündüz Köyü muhtarı Özer Polater, köy olarak İran kökenli olduklarını söyleyerek aşiretleri olan Küresinliler hakkında VAN OLAY GAZETESİ`ne konuştu. Küresinlilerin tarihteki yerini anlatan Polater, daha önce çok güzel geleneklerinin olduğunu hatırlatarak artık gelenek ve göreneklerinin kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi.

İmam Hatip Öğrencisinin Başarısı
Van İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. Programda, Türkiye geneli düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında şiir dalında Türkiye ikincisi olan Miyeser Acar`a İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve İl Müftüsü Nimettullah Arvas tarafından ödül verildi.


BÖLGE GAZETESİ: VAN`DA ASAYİŞ OLAYLARI
Van İl Emniyet Müdürlüğü, çeşitli asayiş olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.


GAZETEVAN: VAN`DAKİ KCK OPERASYONU
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde KCK operasyonları kapsamında birçok adrese eşzamanlı operasyon düzenlenmişti.

Depremzedelerin Kandırıldığı İddiası
Kenttin dört bir yanında son bir yıl içinde hummalı bir yıkım süreci devam ederken, bazı binaların ise adeta hayalet gibi hala ayakta duruyor.


PRESTİJ: "SARSINTILAR NORMALDİR"!
Van`da son günlerde, en büyüğü 4,5`i bulan çok sayıda depremin meydana gelmesi yeniden tedirginliğe sebebiyet verdi.


VAN SESİ: DAKA`DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, (DAKA) Bitlis, Hakkari, Muş ve Van`da uygulanacak olan `Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı`nı başlattı.

Bugüne Kadar Yerli Irktan Verim Alınamadı
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) tarafından Van`da 14 ilin katıldığı "Doğu Anadolu Bölgesi İl Birlik Başkanları Toplantısı" düzenlendi.


MEDYAVAN: ERCİŞ`TE KAYMAKAM İLE BELEDİYE BAŞKANI BİRLİKTE AŞURE DAĞITTI
Van`ın Erciş ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


MERKÜR HABER: DEPREMZEDELERE GÖNDERİLEN YARDIMLAR VAN BELEDİYESİ`NİN KÖPEK BARINMA EVİNDE ÇÜRÜTÜLMÜŞ
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK/KCK`ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Van Belediyesi`ne ait 3 depoda yapılan aramada depremzedelere gönderildiği belirtilen büyük miktarda gıda ile çok sayıda ikinci el battaniye ve giyim malzemesi bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)