Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 12.10.2012 10:36:32 0
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: HORHOR CAMİSİ 2014`TE İBADETE AÇILACAK
Van`ın en eski yerleşim yeri olan tarihi Van Kalesi`nin güney tarafında bulunan ve Said Nursi`nin medresesi olarak da bilinen Horhor Camisi`nde restorasyon çalışmaları başlatıldı. Caminin, 2014 yılında ibadete açılması hedefleniyor.

Medresetüzzehra Sempozyumu Basın Toplantısı Yapıldı
12-14 Ekim tarihleri arasında Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) tarafından düzenlenecek olan Medresetüzzehra Sempozyumu, öncesi bir basın toplantısı yapıldı.

Karaloğlu, Depremzedelere Anahtarlarını Teslim Etti
Van Valisi Münir Karaloğlu, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve kurası çekilen konutların anahtarlarını, depremzede vatandaşlara teslim etti.

Başörtülü Kızın Darp Edilmesine Sert Tepki
Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Gaziantep`te başörtülü bir öğrenicinin, okul müdürü tarafından kışkırtıldıkları iddia edilen bir grup erkek öğrenci tarafından darp edilmesi olayına sert tepki gösterdi.

BÖLGE GAZETESİ: VAN`DA CANLI BOMBA ALARMI
Van`da akli dengesi bozuk bir şahıs, üzerine bağladığı sahte bomba düzeneğiyle kendine canlı bomba süsü verince polisi alarma geçirdi.

Van`da `Kara Perşembe` Eylemi Sürüyor
Van`da, KCK operasyonları kapsamında belediye başkanları ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) siyasetçilerin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla her hafta düzenlenen `Kara Perşembe` eylemlerine devam edildi.

GAZETE VAN: CHP VAN İL BAŞKANI ŞEN`DEN DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜNE DESTEK
CHP İl Başkanlığı binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şen, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven`in yaptığı, `Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz` açıklamalarını değerlendirdi.

Sayılır`dan Çok Sert Tepki
Bir okul bahçesinde eğitim veren iki konteynır sınıfın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılması tepkilere sebep oldu.

VAN SESİ: ÇALIŞMAYA GİTTİ CANINDAN OLDU
Van`ın Çaldıran ilçesinden çalışmak için gittiği Ankara`da geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Ferit Karakoç, gözyaşları içinde memleketinde toprağa verildi.

ŞEHRİVAN: TARİHİ KALENİN TARİHİ BEKÇİSİ
Dünyada Urartuca`yı bilen sayılı insanlardan olan Mehmet Kuşman`ın bu dili yaşatma savaşı devam ediyor.

Finali Başbakan Yapacak
Van`da meydana gelen depremlerin ardından yapımına başlanan TOKİ konutlarında sona gelindi.

HABER VAN: ACEMİ SÜRÜCÜ, KONTEYNERE DALDI
Van`da direksiyon hakimiyetini kaybeden acemi sürücü, otomobiliyle konteynere girdi.

MEDYAVAN: MOLOTOF KOKTEYLLİ SALDIRIYA KINAMA
Van`da dün akşam saatlerinde bir okula molotoflu saldırı düzenlemesini eleştiren AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, "Aslında yanan ne sıradır, ne masa, ne de kitap. Yanan çözüm, yakılmak istenen de demokrasidir" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)