Van basınında öne çıkan başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 26.02.2013 11:27:35 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: ERCİŞ`TE KUTLU DOĞUM HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in Miladi takvime göre dünyaya teşrifleri sayılan Nisan ayının yaklaşmasıyla beraber, P.S.P Van bölge Koordinatörlüğü Kutlu Doğum çalışmaları kapsamında Erciş`te bir toplantı yaptı.

"Deprem sonrası satılık daireler!"
Van`da inşaatı devam eden binalara asılan `satılık daireler` pankartları, dikkat çekiyor. Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremler nedeniyle onlarca bina deprem esnasında, binlerce bina ise ağır hasar raporu alması nedeniyle yıkılmıştı.


BÖLGE: YENİ İMAR PLANI DİKİŞ TUTMADI
Van Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan protokol gereği hazırlanan Van`ın yeni imar planı söz konusu maddelerdeki anlaşmazlık gereği fesh edildi. Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, depremde mağdur olan vatandaşların yeni imar planı yüzünden bir kez daha mağdur olduğunu öne sürerek, belediyenin de vatandaşın da yeni imardan dolayı maddi kayıp yaşadığını dile getirdi.


GAZETE VAN: HUZURLU BİR TOPLUM İÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ TOPLANTSI
Van Milli Eğitim Müdürlüğü`nün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı Huzurlu Bir Toplum İçin Değerler Eğitimi projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi.


VAN HAVADİS: GEVAŞ İHL YENİ BİNASINDA EĞİTİME BAŞLADI
Van`ın Gevaş ilçesindeki İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri yeni okullarında eğitim öğretime başladı


VAN HABER: ATATÜRK LİSESİ`NİN YERİNE AVM Mİ YAPILIYOR?
1948 yılından bu yana Van`da hizmet veren Van Atatürk Lisesi`nin hasarlı olduğu gerekçesiyle depremde yıkılmasının ardından okul arazisi üzerine ne yapılacağı merak konusu.


MERKÜR HABER 65: SAMSUN`DAN VAN`A VEFA ÖRNEĞİ
Türkiye Okuyor kampanyasın kapsamında Van Merkez Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu`ndan Okumayan Kalmasın kitap okuma projesi uygulanmaya başlatıldı.

Van`da `Hatiplik` yarışması
Yapılan yarışmanın sonunda M. Ali Şeker birinci, Mahmut Çiftçi ikinci ve Ahmet Boyacı da üçüncü oldu. (Mehmet Aldemir-İLKHA)