Van basınında öne çıkan başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 25.02.2013 14:10:38 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: BAŞÖRTÜYE ANAYASAL GÜVENCE TALEBİ
Memur-Sen`in başlatmış olduğu başörtüsüne özgürlük kampanyasının sona ermesiyle beraber, hükümetten bu sorunun çözülmesini isteyen STK temsilcileri ve yazarlar, başörtüye anayasal güvence istedi.

"Şehidleri anmak onların emanetine sahip çıkmakla mümkündür"
Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Van Şubesi tarafından düzenlenen Şehadet gecesi programı yoğun bir katılımla ve coşkuyla gerçekleşti.


BÖLGE: "ALLAH RIZASI İÇİN BU ATEŞE BİR SU DÖKÜN"
Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından 81 ilde yapılan anket sonucu "Türkiye Esnaf Oskar Ödülü"nü almaya hak kazanan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, kendisi için hazırlanan plaket töreninde yaptığı konuşmada, ülkedeki barış sürecine destek istedi. Türkiye"de 30 yıldır kan döküldüğünü ve gencecik insanların öldüğünü söyleyen Alpaslan, "Allah rızası için gelin hepimiz bu barış sürecine olumlu katkı yapalım ve bu ateşe su dökelim" diye haykırdı.


GAZETE VAN: "SAVAŞ BİTENE KADAR "
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Dün Erciş Van`a, Bugün Hama Humus Şam`a sloganıyla Suriyeliler için yardım kampanyası başlattığı çadırı ziyaret etti.


VAN HAVADİS: OSCAR ÖDÜLÜNÜ ALAN BAŞKAN
Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından ülke genelinde başlatılan anket sonucu Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı Faruk Alpaslan, yılın en başarılı esnaf odası başkanı seçilerek `Esnaf Oscar Ödülü`nü aldı.


VAN HABER 65: PKK`NIN ELİNDEKİ POLİS MEMURUNUN AİLESİ UMUTLU
Van`ın Çatak İlçesi`nde görev yaparken 9 Eylül 2011 tarihinde PKK`lı grup tarafından kaçırılan polis memuru 30 yaşındaki Nadir Özgen`in Aydın`ın Söke İlçesi`nde oturan babası Hidayet Özgen, 18 ay sonra, oğlunun serbest bırakılmasıyla ilgili artık daha Umutlu olduklarını söyledi.


VAN SESİ: ERBİL`İN VANGÖLÜ HAYALİ
Önceki gün Taraf gazetesinde Erbil`li bir firmanın Van`a turizm yatırımı yapacağı yönündeki haberi Van`da ilgi çekti Haberde Gaziantep ve Konya`dan bölgeye ihracat yapan gıda firmalarının Erbil`de yatırım yapması gerektiğini söyleyen MARİFED Başkanı Ahmet Ciğer, Ranj Group`un Van gölü çevresinde otel ve villalardan oluşan bir proje gerçekleştirmenin hayalini kurduğunu söyledi.


MERKÜR HABER: SAFA APARTMANI`NIN SAHİBİ TUTUKSUZ YARGILANACAK
Van`da 23 Ekim`de meydana gelen depremde yıkılıp 20 kişinin ölümüne sebep olan Safa Apartmanı`nın sahibi Nezir Baş, sağlık sorunları ve dosyadaki mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (Mehmet Aldemir-İLKHA)