Van basınında öne çıkan başlıklar

bazı haber başlıkları şöyle

VAN 22.02.2013 13:33:56 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: "KIYAMIN PLANLI OLDUĞUNU SÖYLEYENLER KEMALİSTLERDİR"
Van`da Şeyh Said şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle Serhad FM `de` Şehy Said Özel` Programı düzenlendi. Şeyh Said kıyamının bilinenin aksine planlı veya tertipli olmadığını söyleyen yazar Bahadır Kurbanoğlu, bu söylemlerin ardında Kemalist zihniyetlerin olduğunu söyleyerek, amaçlarının; kıyam zamanında provokasyon niteliğinde bazı olayların çıkmasını istemeleri olduğunu söyledi.

Sıcak ve kıtlama çaya dikkat!
Sıcak Çay içmenin zamanla gırtlak kanserine yol açabileceği uyarısında bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi doktorlarından Uzm. Dr. Erkan Doğan önemli uyarılarda bulundu.

Acar; Sağlık Çalışmalarını Van Olay`a Değerlendirdi
Van il Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar Devam eden Sağlık Kampüsü Çalışmaları, 112 Komuta merkezinde gelinen Aşama ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin işleyiş ile Kentte Kadın Doğum Hastalıklar hastanesinde kadın uzman sayılarının azlığı konularını Van Olay Gazetesi`ne değerlendirdi.

"Van sağlık şehri olacak"
Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini ve Van İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat`ı ziyaret etti.


BÖLGE: BİLİCİ, TEİAŞ KURUMU`NU DENETLEDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Alt Komisyon Başkanı Van Milletvekili Mustafa Bilici, Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü`nün 2012 faaliyet ve yatırımlarını denetledi.


GAZETE VAN: BEKİR KAYA 2. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da aralarında bulunduğu 8`i tutuklu 13 sanık, bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak.


VAN HAVADİS: BAHÇESARAY YOLUNDA BİR İLK
Bahçesaray ilçesinin yolunun, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu yıl şubat ayında ulaşıma açıldığı bildirildi


VAN HABER: KÖY OKULU KARA GÖMÜLDÜ!
Van`ın Çatak ilçesine bağlı Kacit Köyü İlköğretim Okulu`nun her tarafının kara gömülmesine aldırış etmeyen çocuklar eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.


VAN SESİ: PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDA
Van`da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir anaokulunu kundakladıktan sonra Tük bayrağını yakarak kayıplara karıştı.

Kızılay`dan çocuklara giyim yardımı
Van`ın Erciş ilçesinde, Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından hastanede bulunan 0-3 yaş arası bebek ve çocuklara kışlık giyim yardımında bulunuldu.


MERKÜR HABER: ASKER`LERDEN ANLAMLI KAMPANYA
Çatak`ın Kacit Köyü İlköğretim Okulu`ndaki 158 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı. (Mehmet Aldemir - İLKHA)