Van basınında öne çıkan başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 12.02.2013 13:48:31 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: MÜSLÜMANLAR SEVGİLİLER GÜNÜ`NDEN UZAK DURMALI
Müslüman`ın örf ve adetlerinde Sevgililer Günü`nün yeri olmadığını ifade eden kanaat önderleri, Sevgililer Günü`nün Hıristiyanların âdeti olduğunu ve Müslümanların bu tür adetlerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Kalecik TOKİ` de su sorunu çözüldü
Son günlerde başta su kesintileri olmak üzere birçok sorula gündeme gelen Kalecik AFAD konutlarında su sorunu çözüldü.

Okullarda 6 milyon paket süt dağıtılacak
Geçen sene başlatılan ve yaşanan zehirlenmelerden dolayı kaldırılan okul sütü projesi tekrar başladı. Bu kapsamda Van merkez 11 ilçede 875 okulda 140 bin 928 öğrenciye 6 milyon 764 bin 544 paket süt dağıtılacak.


BÖLGE; VAN, KARADENİZ FUARI`NDA TANITILACAK
Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, 14-17 Şubat tarihleri arasında Ordu`da yapılacak olan "Ordu Karadeniz Turizm Fuarı"na katılacaklarını söyledi.


GAZETE VAN: BELİNE BAĞLADIKLARI 8 KİLO EROİNLE YAKALANDILAR
Elde edilen uyuşturucu maddelerle alakalı olarak yakalanan şahıslar, düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edilmiş olduğu mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Çiftçi Yasa Dışı Dinleme Komisyonu`nda yer alacak
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi`nin `Yasa dışı Dinleme Araştırma Komisyonu`nda görev alacak 10 milletvekilinden biri olduğu bildirildi.


VAN HAVADİS: ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI
2012-2013 eğitim öğretim yılının yarı yıl tatili dün çalan ilk ders zili ile sona erdi. Kentte 11 bin 500 öğretmen ve 306 bin öğrenci ders başı yaptı.


VAN SESİ: ÜÇER; ERCİŞTEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SORDU
Van`ın Erciş ilçesinde yaşanan deprem sonrası hayata geçirilmeye çalışılan "Kentsel Dönüşüm" projesine tepki gösteren yurttaşlarımız iş yerlerinin ve arsalarının yok pahasına ellerinden alınmak istendiğini dile getirmektedirler.


VAN HABER: OTOMOBİLDEN 2 ADET UZUN NAMLULU SİLAH ÇIKTI
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine durdukları bir otomobilde 2 adet uzun namlu silah ve bu silahlara ait 3 adet şarjör ile 1 dürbün ele geçirdi.


ŞEHRİVAN: CHP`Lİ İKİ BÜYÜK AİLE, AK PARTİ`YE KATILDI
AK Parti teşkilatının aylık düzenli olarak gerçekleştirdiği genişletilmiş danışma meclisi toplantısında, daha önce CHP`yi destekleyen Kızıltaş ve Yeşilova ailelerinin AK Partiye katılımları toplantıya damgasını vurdu.


MEDYA VAN: KAR MOTORUYLA OKULA ULAŞTIRILDILAR
Muş`ta köy yolları kapalı olduğu için okullarına gidemeyen Çubuklu mezrası öğrencileri, İl Afet ve Acil Durum Müdahale Müdürlüğü ekipleri kar motorları ile okullarına ulaştırdı


MERKÜR HABER: KENDİLERİNE POLİS SÜSÜ VEREREK HALKLA DEVLETİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTEMİŞLER
Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde `Mezit` adı altında eylem yaparak devletle halkı karşı karşıya getirmek isteyen KCK/PKK`nın şehir yapılanmasını oluşturan Öz Savunma Birlikleri`nin (ÖSB) 2 üyesi hakkında birer kez müebbet ve 45`er yıl hapis istendi. (Sedat Karatay-İLKHA)