Van basınında öne çıkan başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 11.02.2013 11:19:10 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: "İKTİDAR KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR"
Türkiye`de sivil topluma çok büyük bir darbe vuracak olan Uluslararası Terörizmle Mücadele Yasa Tasarısı TBMM`de kabul edildi. Karara tepki gösteren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel başkanı Hüseyin Yılmaz, yasanın Müslümanlar için büyük bir risk taşıyacağına dikkat çekti.

100 bin imzaya ramak kaldı
Memur Sen`in başlatmış olduğu `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası dahilinde Van ve Erciş`te 8 gün önce açılan imza stantları kapandı. Stantlarda 70 bin imza toplanırken, bununla birlikte Van`da imza sayısı 90 bini aştı.

Kalecik TOKİ sakinleri isyan etti
Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Kalecik AFAD konutlarının Doğalgaz faturaları, su kesintileri ve ulaşım sıkıntısı giderilmemesi vatandaşı isyan ettirdi. Kimsenin sorunlarına eğilmediğini söyleyen vatandaşlar, yetkilileri bir an önce sorunlarını çözmeye davet etti.


BÖLGE: SOYLU`NUN VAN ZİYARETİ...
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, kentsel dönüşümün 21`inci yüzyılın en önemli adımlarından biri olduğunu, AK Parti`nin bu alanda önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

AVSUMA hizmete açıldı
Vanlı işadamları tarafından kurulan AVSUMA Yaşam Merkezi, Vali Münir Karaloğlu`nun katılımıyla hizmete açıldı.


GAZETE VAN: VAN YARARINA ÇALIŞMA DERNEĞİ`NİN İSTİŞARE TOPLANTISI
Van`ın Erciş ilçesinde Van Yararına Çalışma Derneği`nin Geleneksel 1. İstişare Toplantısı, Erciş Kaymakamlığı Çok Amaçlı Salonu`nda yapıldı.

Rıfat Bayer Edremit TOKİ eylemindeki maksadını anlattı
GazeteVAN`a konuşan Başkaleli İş Adamı Rıfat Bayer 07 Ocak 2013 tarihinde Edremit Toki konutlarında yapılan eylemde bulundu ama ulusal basında ve yerel basında çıkan haberlerde, görüntülerde maksadının yanlış anlaşıldığını söyledi.


PRESTİJ: HAKAN: UMUDUMUZ ARTTI
Van organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, yaptığı yazılı bir açıklama ile, Kürt sorununun çözümü konusunda ümitli olduklarını ve yaşanan olumlu sürecin sanayiciye de büyük moral verdiğini söyledi.

B.Vanspor, evinde yıkıldı
TFF 3. Lig 1. Grup`ta mücadele eden Belediye Vanspor, bir kez daha kendi sahasında yara aldı. Çok önemli bir üç puanı kaybeden Belediye Vanspor, istikrarsızlığına kaldığı yerden devam etti.


VAN SESİ: VANLILARIN EN BÜYÜK FAVORİSİ İSTANBUL
Vanlıların Van dışında en çok yaşadığı illerin başında 157 bin 366 kişi ile İstanbul gelirken, 24 bin 904 kişi ile İzmir, 19 bin 809 ile Mersin, 19 bin 204 ile Antalya, 18 bin 592 kişi ile Adana, 18 bin ile Ankara ilk sıralarda sırada yer alıyor.

Çiftçi`den kentsel dönüşüm açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Fatih Çiftçi Erciş`te yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi`nde gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulundu


VAN HABER: AKP`Lİ VEKİL KAMPÜSE GİRDİ
İntihar teşebbüsü girişimlerinin inkar edildiği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsüne giren AKP`li vekil Gülşen Orhan, öğrencilerin sitemleri karşısında şaşkınlığa uğradı.

Yoksullar bir kez daha elektriğe kapıldı
Yüksek meblağlı elektrik faturaları, bu kez Kevenli TOKİ`yi vurdu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dar gelirli ve yeşil kartlı vatandaşlara aylık 100 TL karşılığı satılan konutlara gelen yüklü elektrik faturaları, vatandaşı sokağa döktü.


ŞEHRİVAN: `TRAFİK ÇİLESİ OLMAYAN BİR BÜYÜKŞEHİR…`
Van Belediye Başkanı Sabri Abi, Belediye olarak büyükşehir olduktan sonra trafik düzeni daha büyük önem kazanan Van`daki bu sorunun çözülmesi için bir master planı hazırladıklarını belirtti.


HABER VAN: OKULLARDA SERBEST KIYAFET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR !
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerden ve eğitim sendikalarından gelen yoğun şikâyet üzerine yönetmeliği yeniden inceleme kararı aldı


MEDYA VAN: SORUNLARINDA BOĞULAN BİR VAN İSTEMİYORUZ
Sorunlarımızı konuşmaktan, yazmaktan, başarılarımız ve güzelliklerimizi gündeme getirmeye ne imkân bulabiliyoruz ne de bu gidişle bir başarı ve güzellikten söz edebilecek bir takatimiz kalıyor.


MERKÜR HABER: VAN VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU`NDAN BAYRAM AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, önceki gün Annesi vefat eden Özel İdare Bütçe Müdürü İslam Bayram ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)