Van basınında öne çıkan başlıklar

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şöyle

VAN 8.02.2013 11:12:55 0
Van basınında öne çıkan başlıklar
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: HEDEF 10 BİN VANLIYA İŞ İSTİHDAMI SAĞLAMAK
Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl inşaatına başlanacak olan Tekstil Kent`te hedeflerinin 10 bin Vanlıya istihdam sağlamak olduğunu söyledi. Karaloğlu, Van`a yatırım yapacak firmalara ücretsiz danışmanlık yapmaya hazır olduğu sözünü verdi.

İntihar olaylarında 22. sıradayız
Bazı basın yayın organlarında yayınlanan intihar olayları ile ilgili basın açıklaması yapan Prof. Dr. Ruhi Köse, Van`daki intihar vakalarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

DAKA, ilçeleri markaja aldı
Van`ın da içinde yer aldığı Hakkâri, Bitlis, Muş illerinden oluşan yapısıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgesini 2023`e hazırlıyor.


BÖLGE: "VAN`IN ENERJİ ALTYAPISINA 550 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI"
Van Valisi Münir Karaloğlu, kaçak elektrik kullanımının;kul hakkı; olduğunu hatırlatarak,;Van;ın elektrik altyapısı için 300 milyon TL üzerinde bir yatırım yapıldı. Bu kadar altyapıya rağmen elektrik sorunu çözülmüyorsa bunun sebebi elektriğin kaçak kullanılmasıdır; dedi.

Aras, Nur Tatar Spor Salonu`nu inceledi
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki partililerle 5 bin kişilik Nur Tatar Kapalı Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulundu.


GAZETE VAN: VATSO BAŞKANI NADİROĞLU TUTKU FM YAYININA KATILDI
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATSO seçimlerinde AK Partili vekiller tarafından destekleneceğini iddia edenlerin bu iddiasını ispat etmeye davet etti.

Van Belediyesinden 600 Şoföre eğitim
Van Belediyesi Meclisi aldığı kararla kentte bulunan 600 şoföre halkla nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda eğitim verilmesi kararlaştırıldı. 18-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak eğitimler sonrası katılımcılara sertifika verilecek.


VAN HAVADİS: TÜRKİYE`DE İNTİHAR OLAYLARI
Köse, Türkiye`de günde ortalama 6 insanın intihar ettiğini, Van`ın ise intihar oranları sıralamasında 22. sırada yer aldığını söyledi.

Mehmetçik artık uçakla seyahat ediyor
(THY) arasında erbaş ve erlerin sivil hava yolları ile taşınması için imzalanan protokol kapsamında; terhis olan, izne giden ve yeni askere gidecek olan yüzlerce asker bugün uçaklarla seyahat etti.


VAN SESİ: BAŞKAN SOLMAZ`DAN KARAEL`E TEPKİ
Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Fahri Solmaz, Van Demirciler, Tornacılar ve Motorcular Odası Başkanı İdris Karel`i yaptığı açıklamalarından dolayı kınadıklarını söyledi.

Trafik kazası: 2 yaralı
Van`da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.


VAN HABER: KARALOĞLU YYÜ ÖĞRENCİLERİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile birlikte Melikşah Öğrenci Yurdu`nda kalan üniversite öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Muhasebecilere `KDV Tevkiyatı ve Yeni TTK` semineri
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine yönelik `KDV Tevkifatı Uygulaması ve Yeni TTK` konulu bir seminer düzenlendi.


MEDYA VAN: TÜRKİYE`NİN EN GÜZEL YURT KAMPÜSÜ VAN`DA İNŞA EDİLDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, 6 ay önce temeli atılan ve şu anda Türkiye`nin en güzel yurt kampusleri arasında gösterilen 6 bin 100 öğrenci kapasiteli Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

VATSO`yu şirketlerine peş keş çektiler
Gazeteci ve Yorumcu Baki Karaca, Tutku Radyo`da katıldığı bir programda`da Van`ın gündemine dair açıklamalarda bulundu. (Fırat Arslan-İLKHA)