Van Basınında Bugün

Van basınında yer alan bazı haber başlıkları

VAN 5.10.2012 09:25:41 0
Van Basınında Bugün
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van basınında yer alan bazı haber başlıkları şu şekilde:

 

VAN OLAY GAZETESİ: Ezberleri Bozmak Lazım
Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, Van`ın depremden sonra büyük bir imtihandan geçtiğini belirterek, "Bütün mesele bundan sonraki imtihanları da en iyi şekilde geçmektir. Bana acı veren en önemli konu okullarımızı açamadık, okullarımızı devreye sokamadık. Okuma oranı bu kadar düşük bir ilin ayakta kalmasını ciddiye alıyorum" dedi.

 

Ya Kapatın Ya Çalışın
Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, tüm bankaların bölge temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan VATSO başkanı Mirza Nadiroğlu bankacıları uyardı. Banka kuyruklarında insanların saatlerce beklediğini belirten Nadiroğlu, "Ya o vezneleri kapatın 2 vezne kalsın ya da 5 vezneye de 5 personel yerleştirin ki orda insanlar işlemini yapabilsin" dedi.

 

Belediye Neyin Reklamını Yapıyor?
Van Belediyesi aylar sonra onardığı yolun reklamını yaparken bir buçuk aydan beri kanalizasyon sularının aktığı sokakları görmüyor.

Vatandaşların yoğun baskısı sonucu Milli Egemenlik Caddesi`nin 4 ay sonra onarıldıktan sonra Van Belediyesi tarafından reklam malzemesi olarak kullanılması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, "Aylarca bizi mağdur edin, sonra gelip reklam yapın! Bu olacak şey mi?" diyerek tepki gösterdiler.

 

BÖLGE GAZETESİ: Van`da Bayanlara Yönelik Panel
Van İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bayanlara yönelik bir panel düzenledi.

 

Van`da "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" Toplantısı
Van`da, Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda il valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Eğitim Gezileri`ne katılacak öğrencilerle bir toplantı yapıldı.

 

GAZETE VAN: Tutuklu Başkanlardan İhsan Güler Hastaneye Kaldırıldı
Van`ın Başkale Belediyesi`nin eski Başkanı İhsan Güler, tutuklu bulunduğu cezaevinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı.

 

Van`da Hırsızlık
Van`da, hırsızlık amacıyla bir daireye giren 3 kişi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

 

PRESTİJ HABER: Ama Uyan Yok!
Çevre ve Sağlık Bakanlığı`nca yapılan yeni düzenleme ile ülke genelindeki tüm kum ve taş ocaklarının 30.12.2012 tarihine kadar kapalı sisteme geçmesi gerekirken, Van`daki taş ve kum ocaklarında böyle bir çalışma henüz başlatılmadı.

 

VAN HAVADİS: Van`da Çifte Fuar Açılışı
Karaloğlu, "Biz Van`ın bu tarihi misyonunu yeniden ortaya çıkarmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz" dedi.

 

VAN SESİ: Bazı Bankalar Kılını Kıpırdatmadı
Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, dünyanın en çok kanun çıkaran ülkesinin Türkiye olduğunu belirterek, "Türkiye`de örgütlenme kapsamında en büyük kurum TBMM`dir, ama bir araştırma komisyon bile yok.

 

Arakanlı Çocuklar İçin Kermes
Van`da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Arıkanlı yetim çocuklar yararına kermes düzenlendi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)