Van Barosu hizmet binasının resmi açılışı yapıldı

2020 yılında faaliyete giren ancak pandemi ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu süreci nedeniye resmi açılışı yapılamayan Van Barosu hizmet binası, gerçekleştirilen tören ile açıldı.

VAN 20.05.2022 20:43:51 0
Van Barosu hizmet binasının resmi açılışı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hizmet binasının açılışına, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Adalet Komisyon Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyeleri, bölge baro başkanları, Van Baro Başkanı Av. Zülküf Uçar ve yönetim kurulu üyeleri, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Van TSO Başkan Yardımcısı Şefik Eren, Van Eczacılar Odası Başkanı Fikret Baransel, Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, binanın yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilisi Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Ali Süer ve çok sayıda avukat ile davetliler katıldı. 

“BAROLAR BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİPTİR”

Açılış konuşmasını Van Baro Başkanı Av. Zülküf Uçar yaptı. Hizmet binasının yapımında emeği geçenlerin isimlerini tek tek anan ve teşekkür eden Uçar, katılımcılara hitaben: “ Kadim serhat şehrimiz Van’a kazandırılan baro hizmet binasının açılış törenine katılmanız bizleri mutlu etmiştir” dedi.
 Van Baro Başkanı Av. Zülküf Uçar, şunları söyledi: “Tam bağımsız ve demokratik bir hukuk devletinde barolar büyük bir öneme sahiptir. Barolar bir çok sorunla mücadele eden ancak yılmadan ve büyük bir özveriyle mesleklerini yerine getirmeye çalışan avukatların hak ve yükümlükleri için çaba gösterdiği gibi, avukatlara yönelik eğitim ve sosyal faaliyetleri de yerine getirmekle sorumludur. Yine barolar insan hak ve özgürlüklerinin korunmasının teminatı olduğu gibi, doğamızın, çevremizin korunmasında da önemli görevleri yerine getirmek zorundadır. Ve elbette barolar bu görevleri yerine getirirken yargı bağımsızlığı ve tam demokratik bir hukuk devleti için de mücadele etmelidir. Bugün ülkemizde yargıya olan güvenin son derece düşük olduğu yönünde yapılan açıklamalar ve kamuoyuyla paylaşılan araştırma sonuçları da baroların daha güçlü ve daha etkili bir mücadele yürütmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Baroların yürüttüğü mücadele ve yaptığı çalışmalar tam demokratik bir hukuk devleti olma yolunda yürütülen çabalar olduğu unutulmamalı, baroların ve Türkiye Barolar Birliğinin söylediklerine kulak verilmelidir.”

“BARO BİNASI BİR ÇOK FAALİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Açılışı gerçekleştirilen hizmet binasının sadece meslektaşlarına değil, adalet arayışı içerisinde olan her bir yurttaşa yıllarca hizmet vereceğini belirten Uçar: “Hizmet binamız, hak, hukuk ve adalet arayışının merkezi olacaktır. Yine baro hizmet binamız meslektaşlarımız ve stajyer avukatlarımız İçin yoğun eğitimlerin, kültürel ve sosyal faaliyetlerin düzenleneceği bir alan olacağı gibi, hak ve özgürlüklerin korunması noktasında Baromuz komisyonları bünyesinde yoğun çaba gösteren değerli meslektaşlarımız için de kolaylaştırıcı ve bütünleyici olma vasfını her zaman taşıyacaktır. Ayrıca gerek yargı erkinin her bir sac ayağının yürütülececeği çalışmalarda ev sahipliğini büyük bir mutlulukla yerine getireceğini belirtir, kentimizde faaliyet gösteren meslek odalarımızın ve STK'larımızın çalışmalarını daha özgün ve daha özgür gerçekleştirebilecekleri bir kültür sanat merkezi olmaya hazır olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ İŞİ HAKKIYLA YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Kürsüye daha sonra konuşmasını yapmak üzere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan davet edildi. Hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunan Sağkan: “ Burası sadece betondan oluşan bir bina değil, burası bir kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olan Van Baromuzun hizmet binası. Şuan altında bulunduğumuz bu çatının içerisinde yüzlerce, binlerce stajyer avukatın cübbelerini giyerek bu mesleğe ilk adımlarını atacakları, binlerce avukatın bu salonlarda eğitim alarak nitelikli şekilde savunma hizmeti verebilecekleri bir binaın açılışını yapıyoruz. Bu ülkeye gerçekten iyi hizmet etmek istiyorsak yaptığımız işi hakkıyla yapmamız gerekiyor. O sebeple bu ülkede yargı bağımsızlığının tesisi için, hukukun üstünlüğünün tesisi için en çok ihtiyaç duyulanın gerçekten etkili bir savunma makamı olduğunun bilincindeyiz. O nedenle burada verilecek eğitimlerle insan hak ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olacak avukatların gerçekten mesleki bir birikim ve donanımla bu salonlardan ayrılacak olması bizler açısından ülkemize verebileceğimiz en büyük hizmet olarak ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından binanın yapılışında emeği geçen Türkiye Barolar Birliğini temsilen Birlik Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan’a Van Baro Başkanı Av. Zülküf Uçar tarafından plaket takdimi ve yine binanın yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilisi Süerler Grup Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Ali Süer’e  plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminden sonra kurdele kesimi yapılarak binanın resmi açılışı geçekleştirildi.Haber: Mehmet Selim KURT