Van Balığı'nın muhteşem göçü sürüyor

Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üremek için suyun akışının tersine adeta uçarak göç eden Van Balığı'nın muhteşem yolculuğu devam ediyor.

VAN 14.06.2021 10:03:23 0
Van Balığı'nın muhteşem göçü sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve her yıl üremek için Mayıs- Temmuz ayları arasında tatlı su ağızlarına göç eden Van Balığı'nın zorlu yolculuğu sürüyor.

15 bin kişinin geçim kaynağı olan Van Balığı, göç sırasında karşısına çıkan engelleri aşmak için verdiği mücadele muhteşem görüntüler oluşturuyor. Yumurta bırakmak için tatlı sulara göç eden Van Balığı'nın avlanması 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında yasak.

Her yıl 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde yumurtalarını bırakmak için tatlı sulara göç eden, önüne çıkan engelleri uçarak aşamaya çalışan Van Balıkları, Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı denetimlerle korunuyor.

Balık göçünün yoğun olarak görüldüğü Erciş ilçesindeki Deli Çay'a gelen yerli turistler, suyun akışının tersine yüzen ve önlerine çıkan engelleri uçarak aşmaya çalışan balıkların eşsiz yolculuğunu izleyerek, çektikleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyorlar.