Van Asya ile Avrupa'nın Geçiş Noktası Olacak

Borajet Havayolları, Van'daki Ferit Melen Havaalanı'nı uluslararası hava ulaşımının geçiş noktası haline getirmeye karar verdi.

VAN 26.03.2013 12:17:48 0
Van Asya ile Avrupa
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'dan 19 Şubat 2013 tarihi itibariyle Kayseri, Gaziantep ve Trabzon seferlerine başlayan Borajet Havayolları, Van'daki Ferit Melen Havaalanı'nı uluslararası hava ulaşımının geçiş noktası haline getirmeye karar verdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan sonra Türkiye'deki 5'inci uçuş noktası olan Van'dan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a 3 Nisan, Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentine de 1 Mayıs'tan itibaren uçuşlar başlayacak. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) Van Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van'ın Borajet'in üssü olmasının Van ve bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Van'dan Türkiye'nin üç noktasına uçuşlara başlayan Borajet, 3 Nisan'dan itibaren Erivan'a yapacağı ilk uçuşla Ferit Melen Havaalanı'nı uluslararası uçuşlara da açmış olacak. Haftanın 3 günü Kayseri, Trabzon ve Gaziantep seferleri yapan Borajet, 68 yolcu kapasitesi uçaklarıyla büyük ilgi görürken, yaz tarifesinde Erzurum, Malatya ve Diyarbakır seferlerini de başlatacak.

Van, BÖLGEDE ÜS OLDU

3 Nisan 2013'ten itibaren uluslararası uçuşlara Ermenistan'ın Erivan kentine yapılacak seferle başlayacak Borajet, Van'ın konumu itibariyle VanFerit Melen Haavaalanı'nı üs haline getirdi. Erivan'a pazar ve çarşamba olmak üzere haftada 2 gün karşılıklı sefer düzenleyecek. Borajet, 1 Mayıs'tan itibaren Irak'ın Erbil kentine uçuş yapacak. Borajet'in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya'dan sonra 81 il içinden Van'ı üs yapmasının önemli olduğunu belirten TürsabVan Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, şöyle dedi:

"Bizim buna sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü çok önemli bir hizmet. Yurt içi seferleri sayesinde insanlar daha rahat seyahat edebiliyor. En önemlisi uluslararası uçuşların başlaması. Van; Asya ile Avrupa'nın geçiş noktası haline gelecek. Çünkü Erivan'dan, Erbil'den Borajet ile Van'a gelecek yolcular buradan da daha ucuz bir şekilde İstanbul'a oradan da Avrupa'ya uçabilecek. Nisan ayı ortaları için yaptığımız organizasyon için şimdiden uçaklarımız doldu. Karşılıklı uçuşlar sayesinde hem turizm, hem de ticaret büyük anlamda canlanacak." - Van