Van Ankara’da artık daha güçlü

Vanlılar, Ankara’da da Vanlılar Vakfı adıyla güç birleştirdi. Bu güçlü oluşumun başına da Van’ın en önemli iş adamlarından birisi olan Servet Yenitürk getirildi.

VAN 16.12.2017 19:37:07 0
Van Ankara’da artık daha güçlü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye’nin kalbi Ankara’da Van’ın daha güçlü olması adına önemli aşamalardan birisi gerçekleşti. Yıllardır İstanbul’da işadamları ve önemli isimlerle güçlü bir Vanlılık bilinci oluşmasına rağmen Ankara ayağı eksik kalan lobicilik için önemli bir adım atıldı.

 

Vanlı siyasetçiler, işadamları ve önemli isimlerden oluşan bir grup önce Vanlılar Derneği’ni ardından da Vanlılar Vakfı’nı kurdu. Bir yıldan bu yana İsmet Kandemir başkanlığında faaliyet gösteren Vakıf, son seçimle birlikte güçlü bir isimle adeta yeni bir dönemin startını verdi. Daha güçlü ve daha aktif bir dönem için Servet Yenitürk ve yönetimini başkanlığa getiren vakıf Ankara’da güçlü bir Van Lobisi kurulmasının da fitilini ateşlemiş oldu. Yenitürk ile birlikte Ankara’da her anlamda güçlü bir yapı oluşturmak isteyen Vanlılar Vakfı’nın ilk hedeflerini de çiçeği burnunda başkan Yenitürk, Şehrivan aracılığı ile paylaştı.

 


 

Ankara Vanlılar Vakfı Servet Yenitürk ile yeni bir dönemin startını verdi. Geçtiğimiz yıl kurulan vakıf, geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısında yeni yönetimi belirledi. Toplam 25 kişiden oluşan mütevelli heyet, daha 1 yıl kadar bir süredir görev yapan İsmet Kandemir’in yürüttüğü başkanlık görevi için Van’ın önemli işadamlarından Servet Yenitürk’ü başkanlık için önerdi. Yenitürk tam destek alarak yeni yönetimi ile Vanlılar’ın Ankara’daki en güçlü temsilcisi olmak üzere öne çıktı. Ankara Vanlılar Vakfı’nın başkanlığına Servet Yenitürk getirilirken, başkan yardımcılığına Bülent Erdinç getirildi. Yenitürk ile birlikte Yasin Ertürk, Ümit Orhan ve Mehmet Nimet Babür yönetim kurulu olarak seçildi.

 



YENİTÜRK’TEN İLK AÇIKLAMA

Yenitürk, yeni yönetimin oluşması sonrası Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunurken, yeni dönem için öncelikle olarak güçlü bir Van lobisi yaptı. Yenitürk, “Vanlılar Vakfı’nın yönetim kurulu başkanlığı arkadaşlarımızın da teveccühü ile bize verildi. İnşallah biz de canla başla Van için çalışmaya başlayacağız. Bu noktada elbetteki en büyük çabamız güçlü bir Van lobisi oluşturmak için çalışmak olacak. Van’ın Ankara’da daha güçlü ve sorunlara daha çok çözüm üreten bir kuruluş olması için arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız.” Dedi.

 


YENİTÜRK: YENİ BİR YÜZ VE VİZYON İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

Yenitürk, yeni yönetimin oluşmasıyla ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi Vanlılar Derneği olarak kurulan bu oluşum geçtiğimiz yıl Vakfa dönüştürülmüştü. İlk yönetim kurulu başkanımız da İsmet Kandemir idi. 1 yıllık bir sürecin ardından yapılan yönetim toplantısında Mütevelli heyeti beni önerdi. Çoğunluk da kabul etti. Yönetimi de oluşturduk. Yeni bir yüz olması ve yeni bir vizyon oluşması talebi geldik. İsmet bey de saygıyla karşıladı. 25 kişilik mütevelli heyetin onayı ile ben önerildim. Bu dönemi Van adına iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışacağız”  Dedi.

 


VAN ANKARA’DA DAHA İYİ BİLİNECEK

Yenitürk, kısa vadede yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Dediğim gibi ilk hedefimiz: Allah’ın izniyle Ankara’da güçlü bir lobi oluşturmak istiyoruz. Ama bununla sınırlı kalmayacağız. Van’ın Ankara’da iyi bilinmesi lazım. Sadece bu değil. Van’ın kültürünün ve güzelliklerinin de. Bu anlamda Vakfımıza yeni ve modern bir mekan kazandıracağız. Van’ın kahvaltısını ve yöresel ürünlerini profesyonel anlamda tanıtacağız ve Van markalarının Ankara’da bilinmesi çabasını vereceğiz.”

 

VANLILAR’IN ANKARA’DA RAHATLIKLA KAPISINI ÇALACAĞI BİR KAPISI OLACAK

“Bunun yanında bir Vakıf olmanın gereği olan buradaki Vanılara sahip çıkma, öğrencilerimizi destekleme görevimizi yapacağız. Onlara her anlamda katkı sunacağız.  Van’ın kurtuluş tarihi ve diğer önemli günlerde etkinlikler yapacağız. Vanlıları kaynaştırma adına bir çok buluşmanın ön ayağı olacağız. Daha büyük bir yer ile daha işlevsel bir alan oluşturacağız. Vanlılar’ın Ankara’da bir kapısı olması. Önceliklerimiz arasında bu var. Burada tüm hemşerilerimizin taleplerini alacağız ve karşılamaya çalışacağız. Bu noktada tüm bürokrasi çevreleri ile de ilişkiler geliştirmeye çalışacağız ve vakfımızı herkese tanıtacağız.” Sözlerine yer verdi.



BAŞKA KİMLER VAR?

Yönetim kurulu başkanlığını Servet Yenitürk’ün yönetiminde Yasin Ertürk, Ümit Orhan ve Mehmet Nimet Babür yer aldı. Yedek üyeliklere Sanlı Türkoğlu, Selami Zotoğlu ve Seçkin Arar seçildi. Öte yandan denetim kuruluna başkan olarak Hikmet Kandemir atanırken üyeler ise Haluk Rızvanoğlu, Sadullah Gönültaş ve Nejdet Karacehennem olarak belirlendi. Öte yandan yönetim kurulunda Ankara ve Ankara dışında yapılacak olan tüm büyük ve kapsamlı organizasyonlarda Kurtuluş Akay, İkram Dinçer, Servet Yenitürk, Bülent Erdinç ve Şükrü Teneş önemli dinamikler olarak da ayrıca görevlendirildi.

 

 

KAYNAK : ŞEHRİVAN GAZETESİ

 

HABER   :  YUNUS EMRE AYKAÇ