Van, 6 ay boyunca ilaçlanacak

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı halk ve çevre sağlığı için ilaçlama çalışmalarına başladı. Van'ın merkez ilçelerinde yürütülen çalışma 28 personel ve 6 ilaçlama aracıyla 6 ay boyunca sürecek.

VAN 16.04.2015 18:08:43 0
Van, 6 ay boyunca ilaçlanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı halk ve çevre sağlığı için ilaçlama çalışmalarına başladı. Van'ın merkez ilçelerinde yürütülen çalışma 6 ay devam edecek. Yapılan ilaçlama çalışmalarıyla ilk aylarda larva üremesine karşı mücadele edilerek üremenin kontrol altında tutulması amaçlanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sit alanlar, bataklıklar, hayvan gübrelikleri, fosseptik çukurlar, sineklerin üreme yerlerine uzun süre etkili larva ilaçları kullanılarak kesin önlem almaya çalışacak olan ekipler, bu çalışmaları uzun bir süre özellikle bataklık alanlarda devam ettirecek.
Sineklerin ergin duruma ulaşmaları halinde de her akşam ULV cihazları ile ergin mücadelesi yapılacak. Havaların durumuna göre Haziran ayının başlarında ergin ve larva mücadelesini beraber yapacak olan ekipler, bölgede tüm mevsim boyunca üreme olduğundan ilaçlama sezonu sonuna kadar bu çalışmalarını yürütecek.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -